Για ανήθικες και αντιδημοκρατικές πρακτικές κατηγορεί η Ν.Δ την κυβέρνηση

Στην αντεπίθεση περνά η Ν.Δ, με αφορμή το υλικό που διέρρευσε στα ΜΜΕ και αφορά συνομιλίες του Γ. Κουμουτσάκου με τον Τάκη Μουσά, δημοσιογράφο που είναι αναμεμειγμένος στη δυσώδη υπόθεση των εκβιασμών.

Στο πλαίσιο αυτό επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα το μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, σχετικά με «αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης» όπως τονίζεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος, με την έγκριση του πρωθυπουργού, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, εκμεταλλευόμενη παράνομο υλικό, εξαπέλυσε, δολίως, παντελώς αβάσιμη επίθεση στον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο, χρησιμοποιώντας «ως πρόσχημα καταγεγραμμένες από κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές συνομιλίες, οι οποίες ενώ δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο και καμία σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, διέρρευσαν παρανόμως και παρανόμως δημοσιεύθηκαν».

Κατά τη ΝΔ, η κ. Γεροβασίλη κατασκεύασε δόλια αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς. «Κατασκεύασε με δόλο προσωπική και πρωτίστως πολιτική συκοφαντία αδίστακτου Γκεμπελισμού εναντίον του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με κύριο στόχο να πλήξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τονίζεται στην ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και μάλιστα η ΝΔ επισημαίνει πως η ίδια «το έπραξε, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι όσα δήλωνε ήταν ψευδή και συκοφαντικά».

Σύμφωνα με την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, από τα παραπάνω προκύπτουν «παρακρατικές, βαθιά αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης, που πλήττουν συνταγματικά κατοχυρωμένες θεμελιώδεις Αρχές της Δημοκρατίας και ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η προστασία προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας (άρθρα 9α και 19 του Συντάγματος), ενώ προκύπτει και παράνομη χρησιμοποίηση και πολιτική εκμετάλλευση ιδιωτικών συνομιλιών μέλους της Βουλής των Ελλήνων, που έχουν καταγραφεί από κρατικές υπηρεσίες, έχουν παρανόμως διαρρεύσει και συσχετίζονται απολύτως ψευδώς και συκοφαντικά με άσχετη υπόθεση».

«Προκύπτει παράνομη χρήση του υλικού αυτού από την κυβερνητική εκπρόσωπο, με παντελώς αυθαίρετους, αβάσιμους, δόλιους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» σημειώνει η ΝΔ και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν παρακολουθούνται και καταγράφονται συνομιλίες βουλευτών με δημοσιογράφους που δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο, αν διαρρέουν με σκοπό τη δημοσιοποίηση και τη διαστρέβλωσή τους και γιατί η κυβέρνηση χρησιμοποιεί παρανόμως δημοσιοποιηθείσες ιδιωτικές συνομιλίες και κατασκευάζει ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος προσώπων και κομμάτων.

Τέλος, η ΝΔ ζητά από τον πρωθυπουργό να απαντήσει «γιατί η κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές;».