Γερμανία: Συνέλαβαν έξι ακροδεξιούς υπόπτους για τρομοκρατία –Σχεδίαζαν επιθέσεις

Κατηγορίες για σύσταση ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης απήγγειλε η γερμανική εισαγγελία κατά υπόπτων από την περιοχή του Κέμνιτς μετά τα επεισόδια κατά αλλοδαπών στα τέλη Αυγούστου στην πόλη.

Οι υποψίες των Αρχών στρέφονται κατά επτά ατόμων ηλικίας 20-30 ετών, οι έξι εκ των οποίων συνελήφθησαν το πρωί, ενώ ο τελευταίος τελεί ήδη υπό κράτηση.

Οι ακροδεξιοί αυτοί χούλιγκαν και σκίνχεντ φέρονται να συγκρότησαν τρομοκρατική οργάνωση με την κωδική ονομασία “Revolution Chemnitz” («Επανάσταση Κέμνιτς»), αλλά δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη αν μετείχαν στα επεισόδια, πράγμα που εικάζεται. Σχέδιό τους, σύμφωνα με την εισαγγελία, ήταν να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά μεταναστών και ιδεολογικών τους αντιπάλων και φρόντιζαν να αποκτήσουν όπλα.

ΟΙ συλλήψεις προκαλούν αίσθηση στη χώρα. Μετά τα επεισόδια στο Κέμνιτς ο τότε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Χανς Γκέοργκ Μάασεν, είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει τη σημασία τους και μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το πόστο του.

Στα τέλη Αυγούστου ακροδεξιοί πρωτοστάτησαν σε μεγάλα επεισόδια στο Κέμνιτς στο περιθώριο μιας διαδήλωσης, στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες. Πολλοί αλλοδαποί δέχθηκαν επιθέσεις, απειλές ή ύβρεις με τους ακροδεξιούς να κάνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς και να επιτίθενται και κατά μιας ομάδας σοσιαλδημοκρατών και ενός εβραϊκού εστιατορίου.

Η ομάδα “Revolution Chemnitz” φέρεται να συγκροτήθηκε το αργότερο στις 11 Σεπτεμβρίου και οι Αρχές υποπτεύονται ότι σχεδίαζε κάποια επίθεση ανήμερα της εορτής της ενοποίησης της Γερμανίας την ερχόμενη Τετάρτη.