Γερμανία: Σημαία του ISIS στο δωμάτιο του Αφγανού που επιτέθηκε με τσεκούρι σε επιβάτες τρένου

Ισλαμιστικό υπόβαθρο φέρεται να είχε ο 17χρονος Αφγανός ο οποίος εισέβαλε σε περιφερειακό τρένο κοντά στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας κρατώντας μαχαίρι και τσεκούρι και επιτέθηκε με βιαιότητα εναντίον επιβατών, τραυματίζοντας σοβαρά τουλάχιστον 19 άτομα.

Ο 17χρονος φώναξε πριν τραυματίσει τους επιβάτες, «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ενώ οι γερμανικές αρχές πριν από λίγο εντόπισαν στο σπίτι του μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Aφότου επιτέθηκε με μαχαίρι, ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει από το τρένο που είχε σταματήσει να κινείται, αλλά ειδικοί κομάντο τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China οι τραυματίες είναι μέλη μιας οικογένειας από το Χονγκ Κονγκ που ταξίδευε εκείνη την ώρα με ένα φίλο του δράστη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας , Γιοαχίμ Γιόαχιμ Χέρμαν σε συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι ARD έκανε λόγο για μία «πραγματικά τρομακτική πράξη, που όμοιά της δεν έχει γίνει ξανά στη Βαυαρία».

Ο Βαυαρός αξιωματούχος ανέφερε ότι αυτόπτες μάρτυρες τον άκουσαν να φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Στην περιοχή βρίσκονταν τυχαία αστυνομικοί των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, την ώρα που προσπαθούσε να τους επιτεθεί, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο 17χρονος Αφγανός είχε έρθει στη Γερμανία ως ασυνόδευτος, χωρίς γονείς και είχε κάνει αίτηση για άσυλο. Ζούσε τον πρώτο καιρό στην περιοχή του Βίρτσμπουργκ και τις τελευταίες δύο εβδομάδες φιλοξενούνταν σε μια οικογένεια. Οι ανακριτικές αρχές προσπαθούν τώρα να ρίξουν φως στο περιβάλλον του δράστη και αναζητούν ανθρώπους που τον ήξεραν.

Ο Γιόαχιμ Χέρμαν δεν απέκλεισε ο δράστης να μιμήθηκε τον δράστη της Νίκαιας. «Είναι γνωστό ότι τέτοιες πράξεις ενδέχεται να βρίσκουν μιμητές κι αλλού», επεσήμανε στη γερμανική τηλεόραση. Το Συνδικάτο Σιδηροδρομικών “EVG” ζήτησε να ενισχυθεί η προστασία για το προσωπικό και τους επιβάτες της.