Γεννηματά: ότι κάνετε με τα μνημόνια, θα κάνετε και με τη διαπλοκή. Θα σκίσετε τη γάτα

Την παραίτηση Τσίπρα πριν είναι πολύ αργά για το συμφέρον της χώρας, ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά η οποία παράλληλα για άλλη μια φορά τάχθηκε υπερ της πολιτικής συνεννόησης των κομμάτων.
Η κυρία Γεννηματά άρχισε την ομιλία της τονίζοντας:
«Αφού δεν καταφέρατε να καταργήσετε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, σας προκαλώ αύριο το πρωί ακυρώστε τις 13 νομοθετικές ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο» απάντησε στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στις καταγγελίες του πρωθυπουργού περί 13 σοβαρών παρεμβάσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στη Δικαιοσύνη.
Η κ. Γεννηματά ανέφερε στην ομιλία της, στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά, πως το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τη χορήγηση δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ, ωστόσο κάλεσε τον κ. Τσίπρα εκ νέου να συναινέσει στη δική της πρόταση για εξεταστική για την οικονομία από το 2002 ώς σήμερα.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «αυτό που παρακολουθούμε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περίμεναν οι πολίτες. Η σημερινή συζήτηση ήταν άλλο ένα πυροτέχνημα, άλλος ένας αντιπερισπασμός. Μια πρωτοβουλία διχαστική».
-Αναφερόμενη στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «Εμείς κάναμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτε. Εμείς λέμε όλα στο φως. Όποιος έχει βλάψει τον ελληνικό λαό να πληρώσει».
Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη και ότι θέλει να παραμείνει στην .εξουσία με οποιοδήποτε κόστος. Ενώ αναφερόμενη στον Πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υποδυθεί τον αρχάγγελο της κάθαρσης.
«Εμείς ζητούμε να μπουν αυστηροί κανόνες στο θέμα της διαπλοκής και να γίνουν δομικές», τόνισε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας ότι «κάνετε με τα μνημόνια θα κάνετε και με τη διαπλοκή. Θα σκίσετε τη γάτα».