Γεννηματά: Μετεξεταστέα η κυβέρνηση στο Eurogroup

Δριμύτατη κριτική ασκεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup. Η κυρία Γεννηματά εστιάζει σε όλα τα “γκρίζα” σημεία της συμφωνίας και καταλήγει λέγοντας: Τι χειρότερο θα μας συνέβαινε χωρίς την πολύμηνη διαπραγμάτευση. Σημειώνεται ότι στην ίδια κατεύθυνση και η κριτική που άσκησε η ΝΔ, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Eurogroup.
«Αντί να κουρευτεί το χρέος, κουρεύτηκε η απόφαση του 2012. Επικυρώθηκε το μνημόνιο για πάντα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα» δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στα αποτελέσματα του Eurogroup.

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες κατ’ επιταγήν Σόιμπλε. Την ίδια στιγμή που:

Η μη αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους δικαιούχους, η σύσταση του κοινωνικού ταμείου αλληλεγγύης, οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και η λίστα ιδιωτικοποιήσεων, έμειναν μετεξεταστέα. Για όλα αυτά η Κυβέρνηση θα δώσει άμεσα επαναληπτικές εξετάσεις.
Το ΔΝΤ ‘μένει Ελλάδα’ και μάλιστα με συμπληρωματικό παράλληλο μνημόνιο.»
Και καταλήγει: «Παραμένει η απορία τι χειρότερο θα μας συνέβαινε χωρίς την πολύμηνη ‘διαπραγμάτευση’ του κυρίου Τσίπρα. Η πολιτική τους επιβίωση πάνω από το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Η διατήρηση της καρέκλας τους μας κοστίζει ακριβά! Ποσό ακόμα;»

Δήλωση Παπανδρέου

Σε διαφορετικό μήκος κινήθηκε η δήλωση του Γ. Παπανδρέου ο οποίος μίλησε για καλύτερες του αναμενόμενου αλλά πολύ κατώτερες για τις ανάγκες της χώρας, τις αποφάσεις του Eurogroup.

Από την Πάτρα όπου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ είπε πως«οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι προϊόν συμβιβασμού μεταξύ των θεσμών, ειδικά μεταξύ της Ευρώπης, της Γερμανίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά δυστυχώς με απούσα την Ελλάδα».

Ο Γ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, ενώ στις 19.30 θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο «Πολιτεία». Επίσης, αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, κομματικά στελέχη και νεολαίους.