Γ. Βασιλειάδης: «Περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης»!

Το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ περιμένει να δει ο Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την απόφαση του αρμόδιου οργάνου να επιστρέψει τους βαθμούς στον ΠΑΟΚ και να «σβήσει» την ποινή των 2 αγωνιστικών που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως από την πειθαρχική επιτροπή της Super League για τα γεγονότα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι της ΕΡΤ ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο πρωτάθλημα, ενόψει, μάλιστα, του αποψινού μεγάλου ντέρμπι, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, που δεν αποκλείεται να κρίνει τον τίτλο.

«Δεν θα μπω στην κρίση μίας δικαστικής απόφασης. Στο ποδόσφαιρο έχουμε μία κατάκτηση, οι τακτικοί δικαστές. Είναι αυτοί που διασφαλίζουν την ισονομία και την ισότητα, με τα καλά και τα κακά που έχει η ελληνική δικαιοσύνη. Δώσαμε μία μάχη για τους τακτικούς δικαστές», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός παράγοντας και συνέχισε:

«Περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης. Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα σχόλια με βάση τα οπαδικά κριτήρια. Μην ρίχνουμε λάθη στη φωτιά. Θέλει πολλή δουλειά το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ. Θέλει πιο αυστηρούς κανόνες. Φέτος, έχει γίνει δουλειά σ’ αυτό πλαίσιο. Σκεφτείτε τι έχει γίνει με τους πυρσούς φέτος, αλλά και τις σκληρές τιμωρίες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ας αφήσουμε τα όργανα να αποφασίσουν. Ας δούμε τι θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο, σ’ ένα απ’ τα πιο ενδιαφέροντα και αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών».

Για τον αγώνα που θα διεξαχθεί το βράδυ την Τούμπα σχολίασε: «Ελπίζω όλοι να έχουν πάρει το μάθημά τους ενόψει της αποψινής αναμέτρησης. Δεν είναι λύση η απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών. Μην νομίζετε, βέβαια, πως και οι ομάδες θέλουν να υπάρχουν κι οι οπαδοί των δύο ομάδων.

Μαζί με Σούπερ Λίγκα και UEFA αναζητούμε ένα καλύτερο κανονιστικό πλαίσιο. Προφανώς δεν βοηθάει τον αθλητισμό. Απ’ την άλλη πλευρά, κι η ΕΛ.ΑΣ πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Πολύ ορθά και σωστά έπραξε ο ΕΣΑΚΕ και ανέβαλε το Άρης – ΠΑΟΚ, αφού πριν την απόφαση ήταν γνωστό πως θα γίνει συλλαλητήριο απ’ τους οπαδούς του Δικεφάλου.