Φυλλορροεί το Ποτάμι προς τη ΝΔ

Δεκαπέντε ημέρες μετά το συνέδριο του Ποταμιού και το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη άρχισε να φυλλορροεί. Μετά την Βασιλική Τερκενλή, υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι στις τελευταίες εκλογές, στη Ν.Δ προσχώρησε και ο επιχειρηματίας Θεοφάνης Ουγγρίνης, ο οποίος στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Ουγγρίνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Μηνά Σαμαντζίδη, και όπως είπε αποφάσισε να συνταχθεί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «διότι είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί σήμερα να ηγηθεί της προσπάθειας για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα, ώστε να απαλλαγούμε από τη φαυλοκρατία που κυριάρχησε με την διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Από την πλευρά του ο κ. Σαμαντζίδης τόνισε ότι η απόφαση αυτή «αντανακλά τη νέα σχέση εμπιστοσύνης που ήδη χτίζεται ανάμεσα στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη και στον κόσμο της δημιουργίας και της παραγωγικότητας που παραδοσιακά εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία».