Φοβούνται επεισόδια στις παρελάσεις

Πηγή: nonpapernews.gr

Φοβούνται στην Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υπάρξουν αποδοκιμασίες υπουργών και βουλευτών στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Κακό προοίμιο η αντισυγκέντρωση στην ομιλία του Ν. Παππά στου Ζωγράφου και οι αποδοκιμασίες βουλευτών.

Επεισόδια ξέσπασαν όταν η νεολαία ΛΑΕ προσπάθησε να μπλοκάρει εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου τους αποκαλεί τραμπούκους και νοσταλγούς των μεθόδων της παρακρατικής δεξιάς.

Εξετάστηκε μήπως αναβληθούν κάποιες παρελάσεις και δημόσιες εκδηλώσεις. Αποφασίσθηκε να υπάρξει μεγάλη αστυνομική περιφρούρηση αλλά και κινητοποίηση προστασίας από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανώς από ανθρώπους, μέλη και στελέχη, τα οποία παλαιότερα πρωτοστατούσαν σε αποδοκιμασίες και έκτροπα κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της διακυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όμως τα επεισόδια, οι αποδοκιμασίες και οι κραυγές διαμαρτυρίας για τα Μνημόνια και τα άθλια οικονομικά του κόσμου γίνονται σε βάρος της Κουμουνδούρου. Μάλιστα αρχίζουν να πληθαίνουν με θύματα υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο των ΑΝΕΛ. Με ομάδες κρούσης εναντίον τους από την ΛΑΕ του Παν. Λαφαζάνη αλλά και από ομάδες αριστεριστών.

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας της Λαϊκής Ενότητας, σε προγραμματισμένη εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στο Δήμο Ζωγράφου.

Η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «Αλέκα» με ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ωστόσο, πριν την έναρξή της, περίπου 30 νεαροί της ΛΑΕ εισέβαλαν στο χώρο με συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Ακολούθησαν διαπληκτισμοί, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της νεολαίας της ΛΑΕ πιάστηκαν στα χέρια!

Μάλιστα, η κατάσταση ηρέμησε μόνο αφότου επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην πλατεία Γαρδένιας, ενώ μέχρι στιγμής ο υπουργός δεν έχει φθάσει στο χώρο της εκδήλωσης.