Φονικός τυφώνας πλήττει τις Φιλιππίνες -Τουλάχιστον 25 νεκροί [εικόνες]

Σε τουλάχιστον 25 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις Φιλιππίνες από το καταστροφικό πέρασμα του υπερτυφώνα Μανγκούτ, του σφοδρότερου της φετινής χρονιάς, όπου έπληξε τις βόρειες περιοχές της χώρας με σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις στην περιοχή Κορδιλιέρα στο νησί Λουζόν και τέσσερις στη γειτονική επαρχία Νουέβα Βιστσάγια. Ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στην επαρχία Γιοκός Σουρ, τόνισε ο Φραντσίς Τολεντίνο επικεφαλής της κυβέρνησης για τη διαχείριση καταστροφών.
Πρόκειται για τον σοφδρότερο τυφώνα που πλήττει τις Φιλιππίνες, φέτοςΠρόκειται για τον σοφδρότερο τυφώνα που πλήττει τις Φιλιππίνες, φέτος

Στην περιοχή που έπληξε ο τυφώνας κατοικούν περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι, μεγάλος αριθμός των οποίων σε πρόχειρες κατοικίες.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ζουν σε πρόχειρες κατοικίεςΠολλοί κάτοικοι της περιοχής ζουν σε πρόχειρες κατοικίες

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις βόρειες παραλιακές περιοχές της χώρας λόγω των κινδύνων να σημειωθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τουλάχιστον 25 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώναΤουλάχιστον 25 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα