Φεύγουν από τα Τέμπη οι αγρότες-Το μπλόκο της Νίκαιας καλεί στο Κιλελέρ

Αποχωρούν με τα τρακτέρ από το μπλόκο στα Τέμπη οι αγρότες, μετά από 37 ημέρες αγώνα, αναφέροντας ότι οι κινητοποιήσεις τους απλώς αναστέλλονται.

Το μέλος της επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Φάνης Τραγάκης, μιλώντας στο Mega, επισήμανε ότι οι αγρότες θα βρίσκονται σε συνεννόηση για συνέχιση του αγώνα με άλλη μορφή.

Οι αγρότες στα Τέμπη τονίζουν ότι θα επανέλθουν με συλλαλητήριο όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, αναφέροντας ότι απλώς κλείνει ένας κύκλος αντίδρασης.

Στο μεταξύ, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας καλούν την Κυριακή τους συναδέλφους τους από άλλα μπλόκα να γιορτάσουν μαζί την ιστορική επέτειο του Κιλελέρ, στο χώρο του μνημείου του αγρότη. Εκτιμάται ότι και αυτοί προσανατολίζονται σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Επίσης, ανοιχτό είναι και το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ οι αγρότες αποφάσισαν να αποχωρήσουν και από το μπλόκο στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, μετά τη γενική τους συνέλευση.