Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν υπολοποιήσαμε τις δεσμεύσεις μας

Μετά από 17 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Σωκράτης Φάμελλος παραδέχτηκε οτι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις του κόμματος του, κάτι που οι πολίτες αντελήφθησαν πολύ πιο σύντομα. Ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε την ανακολουθία λόγων και έργων, στον “εκβιασμό τω δανειστών”, λες και δεν γνώριζαν πως λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Μιλώντας στον real fm, υπεραμύνθηκε των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου λέγοντας για το υπερταμείο πως δεν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά για «αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας». Μάλιστα, δεν δίστασε να πει ότι «είναι τα τελευταία μέτρα δημοσιονομικά που παίρνουμε»!

Σε ό, τι αφορά στο ΕΚΑΣ και για το αν δεν θα πρέπει να ισχύσει το μέτρο, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι εισάγεται μία «ρύθμιση που αντιστοιχεί στο λεγόμενο κοινωνικό εισόδημα και γίνεται πιλοτικά σε 30 δήμους και υπάρχει και η ανακοίνωση της κυβέρνησης που λέει ότι από τα πλεονάσματα, το 1/3 θα επιστρέφεται στην κοινωνική πολιτική».

Τέλος, για τον ΕΝΦΙΑ, επέμεινε ότι η κυβέρνηση μιλά για την «εισαγωγή του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας» και χαρακτήρισε το μέτρο «κοινωνικά δίκαιο εφόσον δεν μπορέσαμε να μειώσουμε συνολικά τον ΕΝΦΙΑ, τα 2,65 δις».