Έτοιμη η τροπολογία «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη – Κατατίθεται στη Βουλή ακόμη και σήμερα

Από ώρα σε ώρα αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει την τροπολογία που θα αποτρέψει τη συμμετοχή  στις επικείμενες εκλογές το κόμμα του φυλακισμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ή τροπολογία βρίσκεται στην φάση της τελικής αξιολόγησης, από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο στόχος της είναι να διευκολύνει τον Άρειο Πάγο να ακυρώσει το κόμμα Κασιδιάρη.

Την πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση πρώτος προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σημείωσε, μιλώντας το βράδυ στην ΕΡΤ, ότι η τροπολογία θα συζητηθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα.

Αναλυτικά, ο κ. Βορίδης ανέφερε:

«Υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να συγχέονται. Το ένα είναι οι πολιτικές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξτρεμιστική ψήφος. Αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα.

Είναι ένα ζήτημα το οποίο συνδέεται με το πόσο αποτελεσματικές μπορούν να είναι κάθε φορά οι πολιτικές που ακολουθούν με το πόσο οικοδομούν μια κοινωνική συνοχή.

Οικοδομούν μία συνείδηση η οποία επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν με έναν τρόπο που υπερασπίζονται την πραγματικότητα, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, την αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος να το πω έτσι στην πραγματικότητα προφανώς και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις. Αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και ναι, χρήζει πολιτικής αντιμετωπίσεως. Το θέμα με τον Κασιδιάρη, έχει και κάτι πρόσθετο.

Το πρόσθετο είναι ότι ο Κασιδιάρης δεν είναι απλώς κάποιος στον οποίο διοχετεύεται η αντισυστημική ψήφος, είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις. ‘Αρα λοιπόν εδώ αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να διαχωριστούν.

Η παρέμβαση την οποία έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι ένα ζήτημα να συζητήσουμε λοιπόν το πρώτο που είναι σύνθετες πολιτικές και σύνθετες δράσεις και μπορούμε να συζητάμε πολύ γι αυτό, είναι ένα άλλο ζήτημα το να συζητήσουμε το δεύτερο που είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που λέει ότι από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της Δικαιοσύνης τον καταδικάζει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως και έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός. Η παρέμβασή μας, θα εκδηλωθεί και νομίζω ότι θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα».

SHARE