Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Όπως πάντα απ όλα είχε ο μπαξές

Πηγή: rigillis18.blogspot
Μεγάλη προσέλευση και πολλά παράπονα ήταν αυτό που έμεινε από τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για προσέλευση που ξεπέρασε τις προσδοκίες αλλά δεν είπε λέξη για όλους εκείνους που πήγαν να ψηφίσουν αλλά δεν βρήκαν το όνομά τους στους καταλόγους, αν και είχαν εγγραφεί κατά τη διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος.
Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις μελών της ΝΔ που είχαν εγγραφεί και πληρώσει ηλεκτρονικά και τώρα δεν υπήρχαν στους εκλογικούς καταλόγους.

Επίσης πολλά μέλη της ΝΔ δεν κατάφεραν να ψηφίσουν επειδή αλλού ψήφισαν στην εκλογή Προέδρου και σε άλλους καταλόγους ενεγράφησαν.

Πολλοί υποστήριξαν ότι επρόκειτο για “αποκλεισμούς”, αλλά το γεγονός ότι ήταν ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε όλη την Ελλάδα απαλλάσει τους “ενόχους” από σκοπιμότητα, αφού η απειρία τους δεν δείχνει ότι είναι ικανοί για κάτι τέτοιο, και μάλιστα συντονισμένο σε παναλλαδική κλίμακα.

Το αλαλλούμ σε πολλές περιπτώσεις ήταν τέτοιο που άλλα ψηφοδέλτια είχαν ανακοινωθεί στον τοπικό Τύπο από τις ΝΟΔΕ και άλλα τελικώς έστειλε τυπωμένα η κεντρική διοίκηση.
Στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ όμως παρατηρήθηκαν χειρότερα φαινόμενα, καθώς απειλήθηκαν συρράξεις, αν και σε ορισμένες περιοχές, όπως η Πάτρα, δεν αποφεύχθησαν.

Στην Πάτρα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dete.gr επικράτησε πανικός κατά τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία όταν επιχειρήθηκε αλλοίωση αποτελέσματος. Συγκεκριμένα στις εκλογές στο Βόρειο τομέα την ώρα που ψήφιζε νεολαίος διαπιστώθηκε από την εφορευτική επιτροπή πως προσπάθησε να ρίξει στην κάλπη παραπάνω από ένα ψηφοδέλτια.

Αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει η διαδικασία, ενώ έγινε αντιληπτό το γεγονός απο υποψηφίους και προκλήθηκε πανικός. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ένταση και ήλθαν στα χέρια .Μέχρι και μπουνιές ανταλλαξαν, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων για να σταματήσει ο ξυλοδαρμός.

Επίθεση δέχθηκε η δημοσιογράφος της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Δώρα Κριμπά στην προσπάθεια της να καταγράψει το συμβάν. Η εκλογική διαδικασία διεκόπη μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όλη αυτή η κατάταστη πάντως προκάλεσε θλίψη και απογοήτευση σε πολλά νέα μέλη που είδαν την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ευκαιρία για ανανέωση σε επίπεδο αντιλήψεων και πρακτικών στο κόμμα.
Σημειώνεται ότι τα παιχνίδια που παίχθηκαν είτε σε τοπικό επίπεδο, είτε με την ανοχή ορισμένων παραγόντων της κεντρικής διοίκησης, ίσως τελικά λειτουργήσουν αρνητικά για την ηγεσία του κόμματος, με κίνδυνο στο Συνέδριο ο κ. Μητσοτάκης να καταστεί ο πρώτος πρόεδρος που δεν θα ελέγχει την απόλυτη πλειοψηφία του ανωτάτου κομματικού οργάνου.