Επιβεβαιώνουν οι αιγυπτιακές αρχές ότι βρεθηκαν συντρίμμια κοντά στην Κάρπαθο

 

Τα συντρίμμια και τα αντικείμενα που βρέθηκαν κοντά στην Κρήτη ανήκουν στο μοιραίο Airbus το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σήμερα τα ξημερώματα, επιβεβαίωσε στο CNN ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής εταιρείας, ενώ λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση.

Όπως ανακοίνωσε η EgyptAir στο Twitter, ελήφθη από το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ένα γράμμα το οποίο επιβεβαιώνει ότι βρέθηκαν συντρίμμια από το αεροσκάφος κοντά στο νησί της Καρπάθου. Η εταιρεία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των επιβατών και επεσήμανε πως θα συνεχίσει τις έρευνες σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ώστε να εντοπιστούν τα υπόλοιπα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Στο μεταξύ, η Αίγυπτος, η χώρα με τα περισσότερα θύματα, θα τεθεί επικεφαλής της επίσημης επιτροπής που θα αναλάβει να ερευνήσει τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι για το Κάιρο, ανακοίνωσε ο Αϊμάν αλ Μοκάντεμ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της χώρας.

Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν επίσης εμπειρογνώμονες από τη Γαλλία, την κατασκευάστρια χώρα του Airbus A320.

Η επιτροπή θα ξεκινήσει την έρευνά της για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους και θα συλλέξει στοιχεία μόλις βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν επίσης προσφερθεί να βοηθήσουν στην έρευνα, πρόσθεσε ο Μοκάντεμ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν έχει γίνει αποδεκτή αυτή η προσφορά.