Επιβεβαιώνει τα σκληρά μέτρα ο Δραγασάκης

Φοροκαταιγίδα ύψους 5,4 δις ευρώ έρχεται και η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους για να «χρυσώσει το χάπι» στους βουλευτές της οι οποίοι σύντομα θα κληθούν να ψηφίσουν στη Βουλή τα βαριά μέτρα.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης επιβεβαίωσε ότι το Μαξίμου έχει συμφωνήσει για τη λήψη μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ, λέγοντας μάλιστα ότι ήταν επιλογή του να ληφθούν τώρα τα σημαντικότερα, έτσι ώστε το πρόγραμμα να είναι εμπροσθοβαρές.

«Αυτό που έχει μείνει είναι να νομοθετήσουμε φέτος μέτρα με τα οποία θα εξασφαλίσουμε ότι το 2018 θα έχουμε πλεόνασμα 3,5%. Το νούμερο είναι συγκεκριμένο, 5,4 δισ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οσον αφορά την αξιολόγηση ο κ. Δραγασάκης είπε ότι έχει ολοκληρωθεί από τον Φεβρουάριο και πως με το κλείσιμο (σ.σ. της αξιολόγησης) τον Απρίλιο τότε θα έχει ολοκληρωθεί το δημοσιονομικό μέρος του Μνημονίου. Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των θεσμών, γεγονός που δημιουργεί εμπόδια στην πορεία της αξιολόγηση και πρόσθεσε: «Οριο μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε και δεν θα κάνουμε τίποτα να καταστρέψουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης της χώρας».

Όσον αφορά το ασφαλιστικό υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στο θέμα των «κόκκινων δανείων» παραδεχόμενος ότι πρόκειται για τεράστιο θέμα και τονίζοντας ότι αυτό που ζητά η κυβέρνηση από τους θεσμούς είναι να μην συνδεθούν με την πρώτη κατοικία.