Επίθεση στο Στρασβούργο: Ποιος ήταν ο μακελάρης Σερίφ Σακάτ

Σε λίστα των γαλλικών αρχών με ύποπτους για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα ήταν ο δράστης, με τις αρχές να έχουν πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι του λίγες ώρες πριν την επίθεση.

Ο 29χρονος Σερίφ Σακάτ, γνωστός στις αρχές για εγκλήματα του κοινού ποινικού Δικαίου ήταν ο δράστης της φονικής επίθεσης στο Στρασβούργο ο οποίος έπεσε νεκρός 48 ώρες μετά σε επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας.

Ο 29χρονος είχε καταδικαστεί και εκτίσει ποινές σε Γαλλία και Γερμανία.

Τα στοιχεία του 29χρονου έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία του Στρασβούργου ζητώντας πληροφορίες για την ανεύρεσή του:

Φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη
Φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη

Ο φερόμενος ως δράστης γεννήθηκε το 1989 στο Στρασβούργο και ήταν σε λίστα των αρχών με πιθανές τρομοκρατικές απειλές.

Το πρωί της Τρίτης οι γαλλικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι του για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας, όμως ο 29χρονος δεν ήταν εκεί και ως εκ τούτου δεν στάθηκε δυνατή η σύλληψή του, όμως κατά την έρευνα εντοπίστηκαν χειροβομβίδες, που ο άνδρας είχε στην κατοχή του.

Οι γαλλικές αρχές εξαπέλυσαν τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 29χρονου, σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές, ενώ το επίπεδο συναγερμού στην Γαλλία έχει αυξηθεί στο μέγιστο.

Οι αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση στην περιοχή του Στρασβούργου La Meinau, όπου κρυβόταν ο δράστης της επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη 16.

Συνολικά οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις ατόμων οι οποίοι ανακρίνονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Σακάτ, φέρεται να κρυβόταν σε αποθήκη της περιοχής La Meinay κοντά στο Neudorf όπου και μεγάλωσε και από όπου είχαν ξεκινήσει οι πρώτες έρευνες της αστυνομίας.

Σημειώνεται πως η Γαλλία έχει ενεργοποιήσει 1800 στρατιώτες που θα φυλάνε κεντρικά σημεία σε μεγάλες πόλεις μέχρι την Πρωτοχρονιά. Η χριστουγεννιάτικη αγορά, που παρέμενε κλειστή τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή.