Επίθεση Τσίπρα σε ΜΚΟ

Μετωπική επίθεση σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εξαπέλυσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδίδοντας τα γεγονότα της Κυριακής σε «διπλή πρόκληση».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, τα επεισόδια προκλήθηκαν από κάποιες ΜΚΟ που παρότρυναν τους πρόσφυγες. Δεύτερη πρόκληση αποτελεί η στάση των Σκοπίων, που επιτέθηκαν με χημικά, δακρυγόνα και σφαίρες απέναντι σε προφανώς άοπλους. Είναι ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και για τις χώρες που θέλουν να γίνουν κομμάτι του, υπογράμμισε.

« Κάποιες ΜΚΟ μάλλον έχουν στο μυαλό τους να πάρουν κάποια κονδύλια παρά να προσφέρουν» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας πως στον αγώνα της κυβέρνησης να πείσει τους πρόσφυγες «βρίσκουμε και ορισμένες ΜΚΟ που κάνουν την εντελώς αντίθετη δουλειά. Προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να μείνουν εκεί, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία τους».

Η λεκτική αυτή επίθεση έγινε μια μέρα μετά τα βίαια επεισόδια στην Ειδομένη μεταξύ μεταναστών και Σκοπιανών, γεγονός που αποδίδεται στην παράνομη δραστηριότηα ορισμένων ΜΚΟ.