Επιστρέφουν στην Ειδομένη πρόσφυγες από Χαμηλό

Επιστρέφουν στον καταυλισμό της Ειδομένης, κατά ομάδες, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα στην όχθη του χειμάρρου στο χωριό Χαμηλό, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να περάσουν τα ξημερώματα της Τρίτης στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων έστησαν πρόχειρα σκηνές και τους εφοδίασαν με κουβέρτες και αδιάβροχα, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν θερμοκρασίες υπό το μηδέν, ενώ στο σημείο παρέμεινε τη νύχτα και δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού της ΠΓΔΜ έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της γειτονικής χώρας στο ύψος του περάσματος, το οποίο χρησιμοποίησαν την Δευτέρα περίπου 1.000 πρόσφυγες για να εισέλθουν στην γειτονική χώρα.

Το πρωί της Τρίτης, οι πρόσφυγες εγκατέλειψαν το Χαμηλό, κατευθυνόμενοι -σύμφωνα με τις πληροφορίες- στον καταυλισμό στην Ειδομένη.

Ελεύθεροι οι Έλληνες ακτιβιστές και φωτορεπορτέρ

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης από τις αρχές της ΠΓΔΜ, οι Έλληνες φωτορεπόρτερ και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που κρατούνταν στο χωριό Γεύγελη.

Οι 12 Έλληνες (φωτορεπόρτερ και μέλη ΜΚΟ) ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν από την Ειδομένη, στο έδαφος της ΠΓΔΜ.