Επιπλέον 56 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 56 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Κομισιόν για τη βελτίωση των συνθηκών για τους μετανάστες, καθώς και την ενίσχυση των διαδικασιών εγγραφής και αίτησης ασύλου στην Ελλάδα.

Η χρηματοδότηση θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τους ευάλωτους μετανάστες και πρόσφυγες και θα ενισχύσει τη διαδικασία καταγραφής και αίτησης ασύλου με πρόσθετους ανθρώπινους πόρους, καλύτερες υποδομές πληροφορικής και ενίσχυση της διερμηνείας. Με το ποσό αυτό θα υποστηριχθούν:

Με 30 εκατ. ευρώ η Υπάτη Αρμοστεία για την υποστήριξη του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για την Ελλάδα και την ενίσχυση της ικανότητας της ελληνικής υπηρεσίας ασύλου και της νέας υποδοχής και ταυτοποίηση Υπηρεσίας.
Με 13 εκατ. ευρώ ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), για την παροχή βοήθειας στους πλέον ευάλωτους μετανάστες, που έχουν εγκαταλειφθεί στην Ελλάδα.
Με 13 εκατ. ευρώ το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας ασύλου, της διαδικασίας καταγραφής και για τη λειτουργική υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας στα εξωτερικά σύνορα.