Επιμένει ο Καμμένος στην παραίτηση Μουζάλα-Συγκαλεί ΚΟ

Θέμα παραμονής στην κυβέρνηση θέτει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ

Επιμένει στην απαίτησή του να παραιτηθεί ο Γιάννης Μουζάλας για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ με τον όρο “Μακεδονία”, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί και πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν γίνονται πληρώνονται.

“Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πηγαίνει στη Σύνοδο και να έχουμε τέτοιες δηλώσεις που είναι επιζήμιες”, είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής έχει μιλήσει λανθασμένα στο παρελθόν και για 150.000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Ελλάδα και για ενσωμάτωσή τους στον πληθυσμό της χώρας.

Όπως αποκάλυψε μίλησε χθες με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο, και επιφυλάχθηκε ώστε να ενημερωθεί και να υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Μάλιστα τόνισε ότι όταν βγήκε η σχετική ανακοίνωση κάλυψης του κ. Μουζάλα από το Μαξίμου ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση του θέματος.

Ο Π. Καμμένος εξήγησε πως επικοινώνησε και με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία δήλωσε ότι δεν τον καλύπτει η ανακοίνωση αυτή και συμφώνησαν να περιμένουν την επόμενη κίνηση του κ. Μουζάλα προτού υπάρξει νέα επικοινωνία.

Αυξάνοντας έμμεσα την πίεση προς την κυβερνητική πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος είπε πως έχει συγκαλέσει για αύριο το πρωί την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και έφερε ως παράδειγμα τις παραιτήσεις που έχουν υποβάλει κατά διαστήματα στελέχη του κόμματός του, όπως ο Π. Σγουρίδης και ο Δ. Καμμένος και μάλιστα για ήσσονος σημασίας θέματα.

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ κυρία Μανταλένα Παπαδοπούλου είπε ότι το κόμμα της συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνει για την καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά, όπως είπε «όταν έχει ματώσει τόσο πολύ ο ελληνικός λαός δεν μπορεί στα εθνικά ζητήματα να υπάρχουν εκπτώσεις. Το θέμα είναι ότι δημιουργείται ντε φάκτο αναγνώριση».

Στις επίμονες ερωτήσεις των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου για το αν τίθεται θέμα παραμονής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση η Μανταλένα Παπαδοπούλου είπε ότι δεν μπορεί η ίδια να δώσει απάντηση για το θέμα, ενώ όταν ρωτήθηκε αν βρίσκεται στους προβληματισμούς του κόμματος, απάντησε ξεκάθαρα «Ναι».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ υπουργοί Σγουρίδης και Δημήτρης Καμμένος διευκόλυναν, στο παρελθόν, όταν είχε τεθεί θέμα, με την παραίτησή τους.

«Διαφωνούμε με τη συγκεκριμένη έκφραση του κ. Μουζάλα», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι την παραίτηση Μουζάλα έχουν ζητήσει τόσο η ΝΔ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και οργανώσεις όπως η Παμμακεδονική ΗΠΑ.