Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου νωρίτερα ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απέρριψαν τις καταγγελίες περί παρεμβάσεών τους στο έργο της Δικαιοσύνης.

Τα αίματα άναψαν κατά τις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής.

Ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ ρώτησε αιχμηρά τον κ. Παπαγγελόπουλο να μιλήσει συγκεκριμένα και με ονόματα για τα παραδικαστικά κυκλώματα που έχει υποστηρίξει ότι υπάρχουν στους κόλπους της Δικαιοσύνης, με τον αναπληρωτή υπουργό να απαντά δηκτικά ότι μόλις μάθει τα ονόματα των εμπλεκόμενων θα τα πει.

Ένταση επικράτησε μετά και από τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δήλωσε ότι στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν διόρθωσε δήλωσε του Αλέξη Τσίπρα ότι είχε παρακινήσει την εισαγγελέα Τσατάνη να μην βάλει στο αρχείο την υπόθεση Βγενόπουλου.
Είχε προηγηθεί η αρχική τοποθέτηση του ο κ. Παπαγγελόπουλου, όπου χαρακτήρισε τόσο την επίθεση που δέχτηκε από την κ. Τσατάνη όσο και στις αιχμές για το θέμα των προαγωγών δικαστικών μνημείο υποκρισίας, ανακρίβειας και ψευδολογίας.

«Από το κείμενο της αναφοράς της κ. Τσατάνη αποδεικνύεται ότι ήταν μια ερασιτεχνική προσπάθεια να με σπιλώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε μνημείο υποκρισίας και όσα αναφέρονται περί πρωτόγνωρης παρέμβασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις προαγωγές των δικαστών.

Νωρίτερα, η Επιτροπή συμφώνησε ότι εφόσον κριθεί αναγκαία η παρουσία και άλλων προσώπων θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.