Ενοχος σύμφωνα με την εισαγγελία ο Χάρης Τομπούλογλου

Άλλο ένα πολιτικό πρόσωπο κατηγορείται για χρηματισμό. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Χάρη Τομπούλογλου, πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» και πολιτευτή της ΝΔ, ο οποίος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει φάκελο με 25.000 ευρώ προκειμένου να μην κηρύξει «έκπτωτη» διαφημιστική εταιρία που είχε αναλάβει την προώθηση προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ” δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος απαίτησε χρήματα” και για το λόγο αυτό ζήτησε την ενοχή του Χάρη Τομπούλογλου για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια και τα πλημμελήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

«Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ», τόνισε η εισαγγελέας.

Οπως φάνηκε από τις καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και από την απομαγνητοφώνηση της συνάντησης του Χάρη Τομπούλογλου με τον πρόεδρο εργαζομένων της Alpha Bank στις 24 Δεκεμβρίου 2013, Τάσο Γκιάτη, το βίντεο της οποίας είχε διαρρεύσει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε τα χρήματα αυτά.

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή του, Χρήστου Τριανταφύλλου, συνεργάτη του Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Η εισαγγελέας επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος λόγω της στενής συνεργασίας του με τον Χάρη Τομπούλογλου «ήξερε που πήγαινε και με ποιον πήγαινε». Αντίθετα, ζήτησε απαλλαγή του ιατρού, Στέφανου Μιχαλάτου, λόγω αμφιβολιών καθώς δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία πως είχε γνώση των ενεργειών του πρώτου κατηγορουμένου.
Απολογούμενοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα αδικήματα για τα οποία δικάζονται.
Προσπαθώντας να απολογηθεί ο κ. Τομπούλογλου έκανε λόγο για «πλεκτάνη» που στήθηκε σε βάρος του η οποία είχε ως αφετηρία το Πρωθυπουργικό γραφείο εκείνης της εποχής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας, το λέω ευθέως!».
Οσον αφορά το ποσό των 25.000 ευρώ, το οποίο ζήτησε, ανέφερε πως επρόκειτο για «χορηγία» που θα έδινε ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank στο νοσοκομείο.
Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να ανακοιναθεί εντό λίγων εβδομάδων.