Ενωτικός εμφανίστηκε ο Μητσοτάκης: Θα δουλέψω για να πείσω ότι είμαστε εδώ για όλους

Ενωτικό μήνυμα και στίγμα σεμνότητας θέλησε να δώσει στην πρώτη του δήλωση ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε: “Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, θα δουλέψω για να πείσω και αυτούς που δεν μας ψήφισαν ότι είμαστε εδώ για όλους”.

Τόνισε επίσης: “Στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία”, φράση που ήταν και ένα μήνυμα προς πάσα εσωκομματική κατεύθυνση.

Ο νέος πρωθυπουργός είπε ότι η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι και σημείωσε: “Δε ζητώ περίοδο χάριτος”.

Στη συνέχεια βγήκε από τα γραφεία της ΝΔ και απευθύνθηκε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί σε πιο πανηγυρικούς τόνους, αλλά θέλοντας και πάλι να δώσει ενωτικό μήνυμα και επαναλαμβάνοντας τη λέξη σεμνότητα.

“Χρέος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και θα το κάνουμε πράξη”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποιος ευχαρίστησε και τους “αγωνιστές της παράταξης που δεν το έβαλαν κάτω” αλλά και τους πολίτες που εμπιστεύθηκαν τη ΝΔ για πρώτη φορά.

“Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο, το αναλαμβάνω με απόλυτη αίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης της χώρας” δήλωσε.

Σημείωσε δε ότι είναι σπουδαία στιγμή για εκείνον προσωπικά, η δικαίωση ενός αγώνα που ξεκίνησε πριν τριάμιση χρόνια, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και τόνισε ότι έλαβε ισχυρή εντολή τετραετίας με αυτοδύναμη κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει με εργατικότητα.