Ένα σχολείο με ειδικότητα στα… δίδυμα (ΦΩΤΟ)

Σε αυτό το σχολείο οι δάσκαλοι καλούνται να ξεχωρίζουν 28 ζευγάρια διδύμων!

Στην κωμόπολη Chittoor της νότιας Ινδίας υπάρχει ένα σχολείο με μια ιδιαιτερότητα που το κάνει να ξεχωρίζει αφού φοιτούν σε αυτό 28 ζευγάρια διδύμων ηλικίας μεταξύ 4 έως 16 ετών.

«Αυτά τα δίδυμα που σπουδάζουν στο σχολείο δημιουργούν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια, όταν εντοπίσαμε 16 ζευγάρια διδύμων στο σχολείο» είπε ο G. Mahesh, εκπρόσωπος του σχολείου. Μεταξύ των διδύμων, σύμφωνα με τη Daily Mail, υπάρχουν 10 ζευγάρια κοριτσιών, 12 ζευγάρια αγοριών ενώ τα υπόλοιπα έξι αποτελούνται από ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Το σχολείο με τα 1.000 περίπου παιδιά αποφάσισε να γιορτάσει αυτό το σπάνιο χαρακτηριστικό που έχει, οργανώνοντας μια εκδήλωση για να φέρει όλα τα δίδυμα μαζί. «Αυτή η μοναδική παρουσία των διδύμων στο σχολείο οδήγησε την διοίκηση να διοργανώσει μια ξεχωριστή μέρα γι΄αυτά. Συμμετείχαν όλα τα 28 δίδυμα», είπε ο Mahesh.

Όλα τα ζευγάρια των διδύμων ήρθαν με ταιριαστά πολύχρωμα ρούχα για να διακρίνονται ανά ζευγάρια. Παρ’ όλα αυτά το να υπάρχουν τόσα πολλά δίδυμα σε ένα σχολείο, έχει και τα δικά του προβλήματα. Κάποιοι δάσκαλοι λένε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να ξεχωρίσουν πολλές φορές τα παιδιά.

«Μερικά από αυτά τα δίδυμα είναι τόσο ίδια έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί μαντεύουν στην τύχη δεδομένου ότι δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ποιος είναι ποιος», είπε επιπλέον ο Mahesh, ο οποίος διδάσκει στο σχολείο και πρόσθεσε: «Ωστόσο έχουμε πλέον συνηθίσει αυτά τα παιδιά και πολλά από αυτά δεν είναι πανομοιότυπα δίδυμα, πράγμα που μας βοηθά».

Το σχολείο διευκρινίζει ότι είναι καθαρά τυχαίο γεγονός να βρεθούν όλα αυτά τα δίδυμα στο ίδιο το σχολείο. Ωστόσο, κάθε φορά που μια οικογένεια αποκτά πλέον δίδυμα, το συγκεκριμένο σχολείο τους έρχεται στο μυαλό.

Δείτε τις φωτογραφίες:

5didima

3didima

2didima

1didima