Εμπορος όπλων έδινε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά νεκρού γιατρού

Κομπίνα με τη σφραγίδα και την υπογραφή ενός νεκρού γιατρού, έστησε 46χρονος έμπορος όπλων, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο έμπορος όπλων, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2015, προέβαινε στην παραγωγή ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, τα οποία έφεραν τη σφραγίδα και την υπογραφή θανόντα ιατρού και τα έδινε σε πελάτες του, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τη χορήγηση αδειών κατοχής πυροβόλων όπλων.

Στο κατάστημα που διατηρούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά, τα οποία έφεραν τη σφραγίδα και την υπογραφή του θανόντα ιατρού.

Από τον έλεγχο στο αρχείο του αρμόδιου Τμήματος, προέκυψε ότι με τη χρήση παρόμοιων πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών είχαν εκδοθεί 15 άδειες κατοχής πυροβόλου όπλου σε ισάριθμα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Ο 46χρονος έμπορος όπλων οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.