Πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία!

Πρόταση μομφής | Πρόταση δυσπιστίας | Νέα Δημοκρατία: Δριμύτατη κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό για το Σκοπιανό – Υποστήριξε ότι κρύβεται και τον χαρακτήρισε «αόρατο» – Στις 18:00 το απόγευμα θα ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ανήγγειλε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/06/2018) ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανακοίνωσε μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης θα ξεκινήσει στις 18:00 την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 το Σάββατο (16/06/2018), με τη διενέργεια της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Διαβάστε σχετικά:

  • Πρόταση μομφής: Τι είναι και ποια διαδικασία ακολουθείται

«Δική μου προτεραιότητα είναι να συμβάλω με όλες τις δυνάμεις μου στην ενότητα του ελληνικού λαού. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να διχάσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν θα γίνει δικό μας πρόβλημα. Ο κατήφορος αυτός πρέπει να σταματήσει πριν να είναι αργά. Είναι ανεύθυνο και ανέντιμο αυτό που κάνει η κυβέρνηση, να παίζει αυτό το ανήθικο παιχνίδι με τον κ. Καμμένο. Οφείλω να προσπαθήσω να αποτρέψω αυτό το θεσμικό εκτροχιασμό που προωθείται στη χώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή συγκυρία: Την ίδια ώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το 4ο μνημονιο ο κ. Τσίπρας μας δεσμεύει σε μια συμφωνία με τα Σκόπια που έχει πολλά στρεβλά σημεία. Η πλειονότητα των Ελληνων πιστεύει ότι αφού ακολουθήσατε πιστά τις εντολές των δανειστών, έρχεστε τώρα να λύσετε κάτι που αποκαλείτε απλά ως “εκκρεμότητα”», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση για το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ για το Σκοπιανό. «Άκουσα τον κ. Τσίπρα να έχει το θράσος χτες να πλέκει το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Να σας υπενθυμίσω ότι εκεί που ο κ. Καραμανλής είπε όχι, εσείς είπατε ναι».

«Η συμφωνία για τα Σκόπια είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και θα κάνω ό,τι μπορώ για να το αποτρέψω αυτό. Η συμφωνία για την μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα είναι μια εθνική υποχώρηση μη αποδεκτή. Από τη στιγμή που αποδέχεστε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, δεν έχει κανένα ουσιαστικός λόγος ύπαρξης ο γεωγραφικός προσδιορισμός. Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αίσθημα των Ελλήνων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.