Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έκαναν ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες στη Νοτιοανατολική Αττική, στην Κορινθία και στην Εύβοια.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, συνελήφθησαν, στο Κορωπί, πέντε Ρομά, ηλικίας από 22 έως 42 ετών, τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στην περιοχή.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των κατηγορουμένων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων ρολογιών, γυαλιών ηλίου, ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων, διαρρηκτικών εργαλείων, μία καραμπίνα, είκοσι φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 1.370 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 149 υποθέσεις διαρρήξεων οικιών στις περιοχές του Κορωπίου, Μαρκόπουλου, Καλυβίων, Κερατέας, Αναβύσσου, Λαυρίου, Ραφήνας, Ν. Μάκρης, και Βραχατίου, Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Επίσης εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες στην Κερατέα και στα Ψαχνά Ευβοίας, καθώς και δύο κλοπές οχημάτων. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα, για αντίσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων.