Εκλογές: Εμπλοκή με το σπάσιμο της Β’ Αθήνας – Ποιοι δεν θα πάνε στο προσκλητήριο της κυβέρνησης?

Εκλογές | Ειδήσεις: Όλοι ευαγγελίζονται τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, αλλά κανένας δεν θέλει να τις συζητήσει – Παρά το προσκλητήριο Σκουρλέτη για σήμερα στις 13:00, το πολιτικό σύστημα δεν φαίνεται διατεθειμένο να προχωρήσει σε αλλαγές.

Για σήμερα στις 13.00 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να τους παρουσιάσει την πρόταση της κυβέρνησης για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης και γενικότερα η κυβέρνηση εμφανίζονται αποφασισμένοι να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να προωθηθούν αυτές οι αλλαγές στο πλαίσιο της περίφημης απλής αναλογικής που το τελευταίο διάστημα αποτελεί και σημείο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στο σπάσιμο της Β΄ Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής» τονίζει ο Π. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι με αυτόν τον τρόπο «θα αναβαθμιστούν οι σχέσεις πολίτη- βουλευτή, θα σπάσουν οι βαρωνίες, θα περιοριστούν οι πιθανότητες για διαπλοκή και μαύρο πολιτικό χρήμα».

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει στη Βουλή τέλη Μαΐου- αρχές Ιουνίου και όπως όλα δείχνουν το σπάσιμο των δυο περιφερειών θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές, καθώς απαιτείται πλειοψηφία δυο τρίτων προκειμένου να εφαρμοστεί από τις προσεχείς κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνάντηση ενδέχεται να παραστεί ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, επιδιώκοντας να συμπεριληφθεί στις αλλαγές και η πρόταση της ΝΔ για δικαίωμα επιστολικής ψήφου στους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Το Κίνημα Αλλαγής θα παραστεί για να παρουσιάσει τη δική του πρόταση. Αντιθέτως το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων αρνήθηκαν την πρόσκληση, ενώ δεν προσκλήθηκε η Χρυσή Αυγή.