Είσοδος στην Αττική για τη Διαμαντής Μασούτης

Την είσοδό της στην Αττική ετοιμάζεται να κάνει η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Όπως αποκάλυψε το ημερήσιο newsletter για το λιανεμπόριο RetailTODAY, ο leader της αγοράς σούπερ μάρκετ της Βορείου Ελλάδος είναι πολύ κοντά στην εξαγορά της Προμηθευτικής Τροφίμων, με λεπτομέρειες να απομένουν μόνο για την ολοκλήρωση του πολύ σημαντικού deal. H αλυσίδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εξέταζε εδώ και καιρό την είσοδό της στην Αττική, με τους ανθρώπους της να σημειώνουν πως κατά κύριο λόγο αναζητούσε την εξαγορά κάποιας μεσαίας αλυσίδας με υπολογίσιμο δίκτυο καταστημάτων στην περιοχή.

Η Προμηθευτική Τροφίμων διαθέτει 57 καταστήματα και ένα κατάστημα franchise, κυρίως εντός του νομού Αττικής (δύο μόνο εξ αυτών βρίσκονται στην Άνδρο), ενώ όπως φαίνεται, στο deal περιλαμβάνεται και το Διαμετακομιστικό Κέντρο, που έχει ανεγείρει από το 2008 η Προμηθευτική Τροφίμων σε ιδιόκτητο οικόπεδο 15.500 τ.μ. στο Μαρκόπουλο Αττικής. Στα κτίρια, εκτάσεως περίπου 8.000 τ.μ., στεγάζονται σήμερα όλες οι διοικητικές υπηρεσίες. Αναλυτικά, το Κέντρο Διανομής περιλαμβάνει αποθήκες 5.500 τ.μ. με ψυγεία 700 τ.μ. εσωτερικά, ενώ υπάρχει ακόμα και ένα διώροφο κτίριο 3.000 τ.μ. με τα γραφεία της εταιρείας, το ισόγειο του οποίου είναι χώρος picking.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τον τελευταίο διαθέσιμο ισολογισμό της, η Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε. κατέγραψε αύξηση πωλήσεων για την οικονομική χρήση από 1/7/2016 έως 30/6/2017. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 5,42% φτάνοντας τα 116, 7 εκατ. ευρώ, αν και τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων σημείωσαν κάμψη κατά 19,3% και διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ. Η αλυσίδα απασχολεί πάνω από 1.050 υπαλλήλους και συνεργάζεται με 300 και πλέον προμηθευτές.