Ε ρε που καταντήσαμε, να μας βρίζουν στο σπίτι μας και να κλείνουμε το στόμα!

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

Σχεδόν απαρατήρητο, άντε να γραφτήκανε και κάτι μονόστηλα στις εφημερίδες και να ασχολήθηκαν λίγο περισσότερο τα site με τον βρωμογερμανό που συνόδευε τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην συνάντηση που είχε με τον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και τόλμησε να πει σε Έλληνα φωτορεπόρτερ « Μη με ακουμπάς βρωμοέλληνα».

Κι όμως δεν είδαμε κανέναν να αντιδρά, να ανεβαίνει το θυμικό του από την ενέργεια του βρωμογερμανού Πέτερ Ραμσάουερ, που εκστόμισε αυτές τις λέξεις, ο οποίος προφανώς δεν εκτίμησε την Ελληνική φιλοξενία.

Τελικά φαίνεται ότι η εξαετής μας εξάσκηση στο Γερμανικό ζυγό αποδίδει καρπούς, καμία αντίδραση ή καλύτερα μόνο ψιθύρους, για να μην τους …χαλάμε και τη μέρα τους!

Η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η σημερινή αντιπολίτευση δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα, μάλλον καθόλου, προφανώς το επεισόδιο ήταν ανάξιο λόγου! Στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ούτε που συνέβη…

Ωστόσο επρόκειτο για ένα σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, που απ’ ότι θυμάμαι δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης: Δριμεία επίθεση Τσακαλώτου στους δανειστές και τα τεχνικά κλιμάκια

Εκεί στην κυβέρνηση κοιμούνται ακόμη ή μάλλον κάνουν ότι κοιμούνται, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να αναλογιστούν ότι η βρισιά ειπώθηκε από Γερμανό βουλευτή, πρώην υπουργό, μέλος της αντιπροσωπείας του Γερμανού αντικαγκελαρίου και όχι κάπου στο δρόμο, αλλά μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον Ελληνικό λαό.

Μήπως σας λέει κάτι αυτό;

Εκστομίζοντας ο βρωμογερμανός τη βρισιά «βρωμοέλληνα», λόγω του τόπου του χώρου και των συνθηκών ήταν σφαλιάρα κατά του Ελληνικού λαού. Αν συνέβαινε οπουδήποτε αλλού ανάλογο περιστατικό το λιγότερο που θα έλεγαν στον καλεσμένο θα ήταν «περάστε έξω κύριε».

Αντιθέτως εμείς το κατάπιαμε και κλείσαμε το στόμα, μην τυχόν και μας παρεξηγήσουν.

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Άραγε τι μπορούμε να περιμένουμε από μια τέτοια ηγεσία που δεν μπορεί να δείξει λίγη υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, όταν επιβάλλεται να το κάνει και όχι άσχετα χωρίς λόγο και αιτία, μόνο και μόνο για το θεαθήναι, όπως συνηθίζει!

Πηγή: newspepper.gr