Δύσκολοι καιροί για τους πρίγκηπες.

Μαρί Σαντάλ και Παύλος Γλίξμπουργκ γίνονται οικονομικοί μετανάστες και εγκαταλείπουν την Αγγλία.

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας παντρεύεται κοινό θνητό και χάνει το στέμμα. Ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι ένας πρώην συμφοιτητής της στο πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Κανέναν δεν αφήνουν ανεπηρέαστο οι αλλαγές που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ούτε και τους γαλαζοαίματους είτε από αλλαγή νοοτροπίας(όπως συμβαίνει με πριγκήπισσα της Ιαπωνίας) αλλά τον άλλοτε Διάδοχο του ελληνικού θρόνου Παύλου και την οικογένειά του, ο οποίος πρόσφατα έκλεισε τα 50 του χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα δυσκολιών ο γιος του τέως βασιλιά, Παύλος Γλίξμπουργκ, ο οποίος μαζί με την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ, κόρη του δισεκατομμυριούχου, ιδρυτή των Duty Free Μίλερ, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το Λονδίνο για τις ΗΠΑ.

Ο λόγος; Το Brexit και οι υψηλοί φόροι.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε, έζησε και μεγάλωσε τα παιδιά του στο Λονδίνο, αλλά πλέον αποφάσισαν να αλλάξουν βάση και να ζήσουν μόνιμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Άλλωστε, η κόρη τους Ολυμπία εδώ και έναν χρόνο σπουδάζει μόδα εκεί και έτσι η απόφαση ήταν πιο εύκολη.

Η Μαρί Σαντάλ είναι κόρη του δισεκατομμυριούχου εμπόρου τροφίμων Ρόμπερτ Μίλερ και έχει δικές της επιχειρήσεις ενδυμάτων,ενώ ο πρίγκιπας Παύλος να είναι συνιδρυτής σε τρεις εταιρείες επενδύσεων.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το ζευγάρι έχει ήδη βρει ένα σπίτι το οποίο θα διακοσμήσει με το γούστο του και θα κάνει μια καινούργια αρχή. Και οι δυο τους τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πολλές από τις συνήθειες τους.

Ο Παύλος, πρώην Διάδοχος της Ελλάδας (20 Μαΐου 1967) είναι πρωτότοκος γιος του πρώην βασιλέα των Ελλήνων Κωνσταντίνου Β΄ και της Άννας-Μαρίας.

Γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1967, ως πρίγκιπας Παύλος της Ελλάδος και της Δανίας στα θερινά Ανάκτορα του Τατοΐου στην Αθήνα, την παραμονή της ονομαστικής εορτής του Κωνσταντίνου. Η γέννηση του διαδόχου του ελληνικού Θρόνου αναγγέλθηκε στην Αθήνα με 101 κανονιοβολισμούς από τα πυροβολεία του Λυκαβηττού και της Ναυτικής Διοίκησης στον Πειραιά και με κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών σε όλη την επικράτεια. Ως πρωτότοκος γιος του τότε βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Β΄ περιβλήθηκε τον βυζαντινό τίτλο του «πορφυρογέννητου», τίτλο που έφεραν μόνο όλα τα τέκνα του βασιλέως Γεωργίου του Α΄ και τα τρία πρώτα τέκνα του βασιλέως Κωνσταντίνου Α΄

Ο Παύλος βαπτίστηκε την 29 Ιουνίου 1967, στη Μητρόπολη Αθηνών Χριστιανός Ορθόδοξος και έλαβε το όνομα του παππού του, Παύλου, πατέρα του Κωνσταντίνου. Ανάδοχοί του ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιπροσωπεία των οποίων εκ τριών υπαξιωματικών των τριών όπλων τέλεσαν το μυστήριο.

Μεγάλωσε στη Ρώμη, όπου ήταν η μόνιμη έδρα του Κωνσταντίνου, έπειτα από το αποτυχημένο αντικίνημά του της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στη δικτατορία των Συνταγματαρχών και τη φυγή του από την Ελλάδα. Μετά το 1973 η τέως βασιλική οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο.

Θυρεός των διαδόχων του ελληνικού θρόνου

Η σημαία των διαδόχων του ελληνικού θρόνου

Παντρεύτηκε στις 1 Ιουλίου 1995 στο Λονδίνο την Μαρί Σαντάλ Μίλλερ και απέκτησαν πέντε παιδιά:

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας παντρεύεται κοινό θνητό και χάνει το στέμμα

Ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι ένας πρώην συμφοιτητής της στο πανεπιστήμιο του Τόκιο.

H Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η πριγκίπισσα Μάκο, η μεγαλύτερη εγγονή του 83χρονου αυτοκράτορα Ακιχίτο και πρωτότοκη κόρη του πρίγκιπα Ακισίνο θα παντρευτεί σύντομα.

Ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι ένας άλλοτε συμφοιτητής της στο πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Η 25χρονη πριγκίπισσα αναμένεται να παντρευτεί μετά την προσεχή χρονιά τον κοινό θνητό Κέι Κομούρο, διπλωματούχο του Πανεπιστημίου Χιτοτσουμπάσι του Τόκιο.

Η Μάκο έχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ και εργάζεται ως ερευνήτρια σε μουσείο. Ο Κομούρο είναι είναι λάτρης των ωκεανών, του αρέσει να κάνει σκι, να παίζει βιολί και να μαγειρεύει ενώ κάποτε υπηρέτησε ως “Πρίγκιπας της Θάλασσας” για να προωθήσει τον τουρισμό στην παραλία Σόναν της νομαρχίας Καναγκάβα, μια πτυχή του προφίλ του που προέβαλαν τα μμε.

Η γαμήλια τελετή στην Ιαπωνία συνιστά ένα μεγάλο τελετουργικό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας, και η ετοιμασία του γάμου τους θα πάρει χρόνο.

Πρώτα γίνεται μια δημόσια ανακοίνωση, μετά ορίζεται η ημερομηνία του γάμου και τέλος το ζευγάρι υποβάλει επίσημη αναφορά στον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα. Για τον αρραβώνα της Μάκο, μια επίσημη ανακοίνωση αναμένεται το νωρίτερο τον προσεχή μήνα, σύμφωνα με τα μμε.

Η γνωριμία

Οι δύο νέοι γνωρίστηκαν προ πενταετίας σε ένα ρεστοράν στην περιοχή Σιμπούγια του Τόκιο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για συζήτηση για σπουδές στο εξωτερικό, όταν σπούδαζαν τότε στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Έκτοτε συναντήθηκαν αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες,

Ο Κέι φέρεται να έχει συναντήσει τους γονείς της Μάκο, τον πρίγκιπα Ακισίνο και την πριγκίπισσα Κίκο, οι οποίοι δέχτηκαν την ένωση αυτή και ό,τι αυτό συνεπάγεται: μόλις η πριγκίπισσα Μάκο παντρευτεί, θα πρέπει να εγκαταλείψει την αυτοκρατορική οικογένεια. Σύμφωνα με τον κανονισμό, κάθε γυναίκα μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας όταν παντρευτεί κοινό θνητό χάνει το καθεστώς που τη διέπει και γίνεται κοινή θνητή.

Η είδηση του γάμου επαναφέρει το θέμα που όλο και περισσότεροι Ιάπωνες θέλουν να επανεξεταστεί: να επιτρέπεται στις γυναίκες να παραμένουν μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας αλλά κυρίως να επιτρέπεται σε γυναίκα να ανέλθει στον Θρόνο των Χρυσανθέμων.

Σε αντίθεση με τους βασιλικούς οίκους στη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας και η οικογένειά του τείνουν να ζουν σε ένα πιο κλειστό περιβάλλον, παρότι ταξιδεύουν στο εξωτερικό και παρίστανται σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.