Δραγασάκης στο Stern: Διαβεβαιώσεις ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχουμε ολοκληρώσει το 80% των συμφωνηθέντων

Διαβεβαιώσεις στους δανειστές μας ότι μέχρι τον Ιούλιο η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει το 80% όσων έχουν επιβληθεί από τους δανειστές, εξέφρασε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι «τότε θα μπορέσουμε να πούμε: εντάξει, τα κάναμε, έπρεπε να τα κάνουμε, αλλά τώρα παρακαλώ να μιλήσουμε για μία ελάφρυνση του δημοσίου χρέους».

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern «η Ελλάδα είναι ένα ποτήρι, στο οποίο το νερό έχει φτάσει μέχρι το χείλος». «Όσο γρηγορότερα αποκτήσει μία καλή οικονομική προοπτική, τόσο ευκολότερα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την προβληματική του προσφυγικού ζητήματος».

«Μερικοί Έλληνες βλέπουν μία κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των προηγουμένων κυβερνήσεων. Και αυτό μολονότι υποσχεθήκαμε ότι θέλουμε να σκίσουμε το πρόγραμμα λιτότητας. Αλλά ταυτοχρόνως βλέπουν μία κυβέρνηση η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εναντίον της διαφθοράς και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η οποία θέλει να προστατεύσει όσους έχουν ανάγκη. Και οι πολίτες αυτοί σύντομα θα δουν τους καρπούς της εργασίας μας: θα έχουν και πάλι μια καλή προοπτική» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.

Αναφερόμενος δε στις συστάσεις του ΔΝΤ και στην επιβολή «γενναίων» μεταρρυθμίσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι:

«Ο κ. Τόμσεν υπερασπίζεται δυστυχώς μία άλλη πολιτική: ακόμα περισσότερες περικοπές, ακόμα περισσότερα μέτρα λιτότητα, σαν να έχει μόλις ξεκινήσει η κρίση. Αυτά τα μέτρα θα μας αφαιρούσαν κάθε προοπτική. Οι Έλληνες δε ζητούν να πέσει η κυβέρνηση. Μας εξέλεξαν τον Σεπτέμβριο για να εφαρμόσουμε μία συγκεκριμένη πολιτική. Όσο το κάνουμε, δε διατρέχουμε κίνδυνο. Για μας δεν αποτελεί θέμα η διεξαγωγή και νέων εκλογών. Αλλά: η συμφωνία είναι το όριό μας. Υπήρξαν στιγμές, στις οποίες αισθανθήκαμε ότι εκβιαζόμαστε από τους δανειστές. Μας έλεγαν: κάντε αυτό που θέλουμε!».

«Οι αντίπαλοί μας φοβούνταν μία επιτυχία των Podemos στην Ισπανία. Μετά από όλα όσα συνέβησαν, οι Podemos βγήκαν κερδισμένοι στην Ισπανία, ενώ και στην Πορτογαλία κυβερνά η Αριστερά. Αν κυλήσουμε σε ένα νέο καθοδικό οικονομικό σπιράλ, δεν ξέρω τί θα γίνει με τη Χρυσή Αυγή. Αυτό που βοηθά τους νεοναζί είναι το συναίσθημα της αδυναμίας και της έλλειψης προοπτικής» κατέληξε.