Διάλογο με την Ουάσιγκτον για τους δασμούς στον χάλυβα επιδιώκει η Σεούλ

Το υπουργείο Εμπορίου της Νότιας Κορέας διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να συζητά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τις εξαγωγές χάλυβα.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ εξήγγειλε ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει δασμό ύψους 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και δασμό 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο, για να προστατευθούν οι βιομηχανίες των ΗΠΑ. Η Νότια Κορέα κατατάσσεται τρίτη στις εξαγωγές χάλυβα στις ΗΠΑ, μετά τον Καναδά και τη Βραζιλία.

«Ωσότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ λάβει οριστική απόφαση, επιδιώκουμε ενεργά τον διάλογο» με την Ουάσιγκτον, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εμπορίου στη Σεούλ.

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εμπορίου της Νότιας Κορέας Κιμ Χιούν-τσονγκ βρίσκεται στις ΗΠΑ από την 25η Φεβρουαρίου.Ο Κιμ συναντήθηκε με τον αμερικανό υπουργό Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος και άλλους αξιωματούχους για να μεταφέρει τις ανησυχίες της Σεούλ για το ενδεχόμενο επιβολής δασμών και να συζητήσει προτάσεις για να μειωθεί η ζημία που θα υποστούν οι νοτιοκορεάτικες βιομηχανίες.

Η τιμή της μετοχής της Posco, μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίας χάλυβα της Νότιας Κορέας, υποχωρεί κατά 3% και πλέον, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την επιβολή των δασμών την επόμενη εβδομάδα.

SHARE