Διαγωνισμός ανοήσιας στην κυβέρνηση

Τελικά σε αυτή την κυβέρνηση, οι υπουργοί συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον για το ποιος θα πει, την πιο απίστευτη «ανοησία». Λυπούμαι για τη συγκεκριμένη λέξη, αλλά αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια.

Μετά τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή ο οποίος άφησε άναυδους όσους τον άκουσαν, να λέει ότι δεν πειράζει να διαδηλώνουν στο δρόμο οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατί θα χάσουν και κανά κιλό, τη σκυτάλη πήρε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εργασίας αυτή τη φορά άφησε άφωνους τους παρευρισκόμενους στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όταν -μεταξύ άλλων- δήλωσε: «Και γω κομμουνιστής είμαι, επιθυμώ ένα άλλο σύστημα».
Η δήλωση του αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του ακροατηρίου όπως ήταν αναμενόμενο, ενώ ο Υπουργός δίχως να πτοείται συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι «δεν θέλει μια νέα Βάρκιζα».

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν τον Υπουργό Εργασίας να αιτιολογεί τις σκληρές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα γέλια τους, αλλά ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε την ομιλία του απτόητος.

Πράγματι τέτοια στάση, μόνο οι παλαιοκομμουνιστές μπορούν να έχουν. Μόνο που ο Ιωσήφ Στάλιν μεγαλούργησε το 1940 και σήμερα ζούμε το 2016.