Διαφωνεί με την αστυνομία πανεπιστημίων ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

πρώην υπουργός της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook τάσσεται κατά του νέου σώματος της αστυνομίας για τη φρούρηση των πανεπιστημίων. Μάλιστα, αναρωτιέται αν χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς ή περισσότερους επιστήμονες.

Από την ανάρτησή του δεν απουσιάζει και η κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς κάνει λόγο για «ιδεοληψία» αλλά και «ξεπερασμένη παλαιοπολιτική συνήθεια βολέματος κάποιων».

H ανάρτηση του Α. Σπηλιωτόπουλου είναι η εξής:

«Η ασυδοσία, η ανομία κ η βεβήλωση μαζί με την καταστροφή δημόσιας περιουσίας είναι μια πάγια πρακτική στους χώρους των ελληνικών πανεπιστημίων.

Πολλές φορές άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρακτική του άβατου που εμπόδιζε κάθε προσπάθεια ελέγχου η κ καταστολής ακόμα κ σε περιπτώσεις ακραίας βίας η κ εμπρησμού.

Πολλές οι προσπάθειες για άρση του ασύλου που είχε παραμείνει ως σύμβολο για τη μη επιστροφή σε αυταρχικές πρακτικές κ στη φασίζουσα νοοτροπία μια άλλης εποχής.

Οι προσπάθειες αυτές άλλες πέτυχαν κ άλλες όχι.

Όμως στο τέλος το πανεπιστημιακό άσυλο μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Τώρα ξαφνικά έρχεται η Πολιτεία να διορίσει 1200 ειδικούς φρουρούς για τη φύλαξη των ΑΕΙ

Χρειάζεται φύλαξη το Πανεπιστήμιο;

Μετά την άρση του ασύλου, αν είχαμε αλλάξει κ νοοτροπία όχι!

Σκεφτείτε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ή του Κέιμπριτζ να αστυνομοκρατείται! προφανώς και εκεί ο χώρος είναι ιερός κ προστατεύεται από φοιτητές, διδάσκοντες,επισκέπτες!

Αλλά ας δεχτούμε ότι εμείς έχουμε άλλη νοοτροπία κ ροπή στη βία

Μετά από την υπερδεκαετή οικονομική κρίση που αποψίλωσε τα ΑΕΙ από επιστήμονες κ διδάσκοντες, μετά την άρση του ασύλου, αυτή είναι η προτεραιότητα;

Δεν θα μπορούσε η Πολιτεία να δώσει τη δυνατότητα στις πρυτανικές αρχές για ιδιωτική φύλαξη όταν ακόμα κ τα Υπουργεία τέτοια διαθέτουν;

Τα αεροδρόμια;

Δηλαδή χρειάζεται η πρόσληψη από το κράτος ενόσω νέου σώματος αστυνομικών κ όχι η πρόσληψη επιστημόνων σε ΑΕΙ ακόμα κ εκεί που υπολειτουργούν;

Λυπάμαι άλλα κ ως πρώην Υπουργός κ ως ενεργός πολίτης με δημοκρατικό κ προοδευτικό πρόσημο δεν κατανοώ μια τέτοια ιδεοληψία εκτός από την αποδοχή της ως μια ξεπερασμένη παλαιοπολιτική συνήθεια βολέματος κάποιων.

Αλλά πιστεύω ότι αυτή την είχε ξορκίσει κατά δήλωση του ο Πρωθυπουργός από τις πρακτικές της κυβέρνησής του!

Απλά λυπάμαι…»