Δήμαρχος προτρέπει γιατρούς να μη δίνουν άδειες!!!

Διαβάζουμε στο site του ραδιοφωνικού σταθμού της Ηλείας «Ιόνιον FM» την εξής είδηση, η οποία αποτελεί σημείο των καιρών:

«Δήμαρχος της Ηλείας έστειλε επίσημο έγγραφο στα νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας και στο ΚΥ Γαστούνης κάνοντας συστάσεις και προτρέποντας το ιατρικό προσωπικό να μη χορηγεί εύκολα αναρρωτικές άδειες στους εργαζόμενους του δήμου του!

Η σουρεαλιστική επιστολή εστάλη την Δευτέρα από τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξιο Καστρινό και σύμφωνα με τις καταγγελίες των γιατρών στο www.apokalypseis.com, αποτελεί πρωτοφανές μνημείο ανευθυνότητας ενός αιρετού εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και προσβολής κατά του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού των τριών υγειονομικών μονάδων της Ηλείας. Προσβάλει επίσης και το σύνολο των εργαζομένων στον δήμο Πηνειού καθώς εμμέσως πλην σαφώς τους εμφανίζει ως …κοπανατζήδες από την εργασία τους με το πρόσχημα της ασθένειας.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠ: 2849 έγγραφο του δήμου Πηνειού:« Παρατηρείται το φαινόμενο της διαρκούς χρήσης, εκ μέρους των υπαλλήλων μας , βεβαιώσεων προκειμένου να τους χορηγηθεί αναρρωτική άδεια.

Παρακαλούμε θερμά όπως εξετάζετε κάθε περιστατικό με ιδιαίτερη προσοχή και εκδίδετε σχετικές βεβαιώσεις ασθενείας με φειδώ , καθώς γίνεται αλόγιστη χρήση αυτών προκειμένου να χορηγούνται άδειες στο προσωπικό του δήμου μας.

Παρακαλώ να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρερμηνεία του εγγράφου καθώς δεν έχουμε πρόθεση να θίξουμε την επιστημονική σας κατάρτιση ούτε τον τρόπο με τον οποίον εξασκείτε το λειτούργημά σας. Αποκλειστική πρόθεσή μας είναι ο έλεγχος στην χρήση αναρρωτικών αδειών.»

« Η συγκεκριμένη επιστολή του δημάρχου μόνο θλίψη και οργή προκαλεί καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις υποχρεώσεις του αλλά και με τις αντιλήψεις που έχει για τους γιατρούς» ανέφερε μεταξύ άλλων στο IONION FM ο Νίκος Χαροκόπος πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου. To IONION FM αποπειράθηκε να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, ωστόσο δεν απάντησε στα τηλεφωνήματα και δεν έδωσε καμία δημόσια εξήγηση για το θέμα».

• Είναι προφανές ότι ο εν λόγω δήμαρχος θα είχε αγανακτήσει από τις συνεχείς άδειες των υπαλλήλων του, που προφανώς λαμβάνοντο για να πάνε οι «ασθενείς» σε αγροτικές εργασίες, αλλά πόσο μυαλό θέλει αγαπητέ κ. Δήμαρχε για να καταλάβεις ότι και μόνο η παράκλησή σου για λελογισμένες άδειες ασθενείας αποτελεί σύσταση στους γιατρούς του νοσοκομείου αλλά, ακόμα χειρότερα ότι αναγνωρίζει πως κάτι στραβό συμβαίνει με τους γιατρούς και τις άδειες… Οπότε έχει κάθε δίκιο να διαμαρτύρεται ο πρόεδρος των ιατρών του Νοσοκομείου κ. Χαροκόπος. Προφανώς ήθελε πιο πολιτική αντιμετώπιση. Και μάλλον ο Δήμαρχος δεν έχει τόσο μεγάλη σχέση με την… πολιτική.