Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Σγουρίδη

Την παραίτησή του από υφυπουργός Μεταφορών στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης μετά το σάλο που προκάλεσε με τις δηλώσεις του ότι και ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν οι Παπανδρέου και Σαμαράς σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζουν».
Μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο κ. Σγουρίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, για λόγους ευθιξίας.
Η παραίτηση δεν έγινε δεκτή και ο Αλέξης Τσίπρας θα επιληφθεί του θέματος μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής.

Επικοινωνία Τσίπρα- Καμμένου

Οι πρωινές δηλώσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη ενόχλησαν σφόδρα το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, και όπως είχε προβλέψει το db8.gr, για το θέμα υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αναλαμβάνει να χειριστεί το θέμα.
Αμέσως μετά, ο κ. Σγουρίδης προέβη σε διορθωτική ανακοίνωση. Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως αυτή η κίνηση δεν κρίθηκε αρκετή και έτσι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.
Η δήλωση Σγουρίδη

Ο κ. Σγουρίδης, πάντως προσπάθησε να… μαζέψει το θέμα καθώς βγήκε σε κανάλια για να μιλήσει, ενώ έκανε και γραπτή δήλωση για το ζήτημα των δηλώσεων του τονίζοντας ότι δεν τα εννοούσε.

Αναλυτικά:«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης. Η ουσία – την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας» τονίζει ο κ. Σγουρίδης.

«Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν» συνεχίζει και προσθέτει «Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Η υπόθεση αναμένεται να κλείσει μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, αλλά η περίπτωση Σγουρίδη και παρά τα όσα υποστηρίζει ο κ. Καμμένος ότι θα πάει μέχρι τέλους με τον κ. Τσίπρα, δείχνει ότι ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μπορεί να έχει ανάλογη διάθεση, αλλά οι αντοχές βουλευτών και στελεχών του εξαντλούνται.