Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ καλεί όλα τα άτομα με αναπηρίες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες με τις οικογένειές τους να αγωνιστούν μέχρι την δικαίωση τους

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Αμεα βρίσκει τα άτομα με αναπηρίες, τους χρόνια πάσχοντες να μαστίζονται από την ανεργία, την ενεργειακή φτώχεια, τη μεγάλη ακρίβεια, με πετσοκομμένα δικαιώματα, με πετσοκομμένες τις συντάξεις, τα επιδόματα και βεβαίως χωρίς ουσιαστική πρόσβαση στις ανύπαρκτες δομές και υποδομές για την περίθαλψη, την πρόληψη και την αποκατάσταση της υγείας τους. Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για την αντιαναπηρική, αντιλαϊκή πολιτική τους. Με “pass” και με χαρτζιλίκια μπροστά στις γιορτές δεν λύνεται το κρίσιμο πρόβλημα, δεν λύνονται τα ζητήματα χωρίς να υπάρχει αποφασιστική ενίσχυση του εισοδήματός τους» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία.

«Το ΚΚΕ καλεί όλα τα άτομα με αναπηρίες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες μαζί με τις οικογένειές τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση όλων των αιτημάτων τους. Να συναντηθούν με την πρόταση, με τις θέσεις, με τον αγώνα του ΚΚΕ για μία κοινωνία που θα βάζει ως πρώτιστο καθήκον την προστασία των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των ατόμων με αναπηρίες, τους χρόνια πάσχοντες, τους ηλικιωμένους, την προστασία των παιδιών, την προστασία των γυναικών, την προστασία της μητρότητας» κατέληξε στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

SHARE