Βρέθηκε λύση στο ζήτημα των παλιών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ – Ξεκινούν οι πρώτοι διορισμοί

Μια εκκρεμότητα επτά ετών βρίσκεται κοντά στη λύση της και αφορά την τύχη εκατοντάδων αδιόριστων επιτυχόντων παλαιών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιόριστων ΑΣΕΠ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, τους διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες θα απορροφηθούν 850 επιτυχόντες διαγωνισμών από το 2009 και μετά των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ σε δήμους και περιφέρειες.

Ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι έχουν ήδη υπογραφεί 883 κατανομές με την πλειονότητα να έχει τοποθετηθεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες, ενώ προσέθεσε ότι απομένουν περίπου 500 αδιόριστοι, οι οποίοι το επόμενο δίμηνο θα έχουν κατανεμηθεί σε υπουργεία.

Η επανακατανομή των επιτυχόντων της κατηγορίας ΔΕ που αφορούσε την πρόσληψή τους στους ΟΤΑ θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 32 του νόμου 4369/2016, το οποίο προβλέπει την τοποθέτησή τους σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου σύμφωνα με τις παρούσες ανάγκες.

Οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ είχαν πέσει θύματα των μνημονιακών δεσμεύσεων που απαγόρευαν τους διορισμούς στο δημόσιο.