Ασφυξία στο Ελληνικό

Η αύξηση των θερμοκρασιών τις τελευταίες ημέρες επιτείνουν την ήδη βεβαρυμένη κατάσταση στο Ελληνικό, όπου ο καταυλισμός έχει χαρακτηριστεί ως μία «υγειονομική βόμβα», με τους κινδύνους νοσημάτων και εγκληματικότητας να ελλοχεύουν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τους περίπου 6.000 πρόσφυγες, μόνο οι 500 μπορούν να δικαιολογήσουν τον τίτλο του πρόσφυγα, ενώ οι υπόλοιποι είναι παράτυποι, καθώς τα χαρτιά τους έχουν λήξει. Ωστόσο, υπάρχει κυβερνητική εντολή να παραμείνουν στον καταυλισμό.

Επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος είπε προ ημερών ότι οι μετανάστες έχουν στήσει σκηνές ακόμη και έξω στον δρόμο, γιατί στην κλειστή αίθουσα αναχωρήσεων του παλιού αεροδρομίου η θερμοκρασία έφτασε μέχρι τους 40 βαθμούς.

Τονίζοντας ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος, ο δήμαρχος προειδοποίησε ότι «αργά ή γρήγορα κάτι θα συμβεί». «Είναι κλειστά τα τζάμια, δεν αερίζεται, είναι αποπνικτική η ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορεί να αντέξουν φυσιολογικά να μείνουν εκεί μέσα και να βγαίνουν να κάθονται έξω στο πεζοδρόμιο πάνω στη λεωφόρο που παίζουν τα παιδιά τους, που περνούν με ταχύτητα τα αυτοκίνητα» επισήμανε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μόνο 30-40 τουαλέτες για 6.000 ανθρώπους.

Στο μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημήτρης Βίτσας δήλωσε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση του Ελληνικού.

Ελληνικό: Υγειονομική «βόμβα»-Λύση ψάχνει η κυβέρνηση