Αποσύρεται ο ρωσικός στρατός από τη Συρία

Αποσύρεται ο κύριος όγκος των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία ύστερα από εντολή του Πούτιν, καθώς ο στόχος της επέμβασης σε μεγάλο βαθμό έχει εκπληρωθεί, όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνάντηση στο Κρεμλίνο, με τους υπουργούς Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου και Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων πρέπει να ξεκινήσει την Τρίτη, τους είπε ο Πούτιν, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή να ενισχυθεί ο ρόλος της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία.

«Θεωρώ ότι οι στόχοι που είχε θέσει το υπουργείο Άμυνας γενικά έχουν επιτευχθεί. Για αυτό δίνω εντολή να ξεκινήσει η απόσυρση του κύριου όγκου των στρατιωτικών δυνάμεών μας από τα εδάφη της Συρίας, ξεκινώντας από αύριο», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με το Reuters. Η αεροπορική και η ναυτική βάση της Ρωσίας στη Συρία θα συνεχίσουν να λειτουργούν, πρόσθεσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το RT.

Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ αλ-Ασαντ, για να τον ενημερώσει για αυτή την απόφασή του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. O Σύρος πρόεδρος συμφώνησε με αυτή την κίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα ξεκίνησε τις επιχειρήσεις στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου πέρυσι ύστερα από αίτημα του Άσαντ.