Από αξιολόγηση και συνέντευξη θα περάσουν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ

Από ψιλή κρησάρα και συνέντευξη θα περάσουν οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ. Η πολιτική αυτή καινοτομία είναι η τελευταία προσθήκη στο γαλάζιο καταστατικό και ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε εντολή για άμεση εφαρμογή της, καθώς το γαλάζιο επιτελείο θεωρεί πολύ πιθανό το σενάριο των προώρων εκλογών και ετοιμάζεται καταλλήλως.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκέντρωση των πρώτων βιογραφικών θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα. Η εντολή του προέδρου της ΝΔ είναι ότι όλοι οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν και διαβατήριο τους θα είναι οι γνώσεις τους, οι ικανότητες τους, η αποδεδειγμένη εμπειρία τους, οι επιτυχίες τους στην πραγματική οικονομία και η εντιμότητα τους.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει πολύ στην αξιολόγηση όλων όσων επιθυμούν να λάβουν μια θέση ευθύνης, είτε στο Δημόσιο είτε στο πολιτικό στίβο. Και όπως επισημαίνει στενός συνεργάτης του, η ΝΔ μεχρι σήμερα υστερούσε σε αυτό τον τομέα και οι επιλογές γίνονταν τις περισσότερες φορές με προσωπικά, συγγενικά ή αμιγώς κομματικά κριτήρια. «Αυτό το καθεστώς θα αλλάξει άμεσα» τονίζεται χαρακτηριστικά

Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η υλοποίηση ενός προγράμματος αξιολόγησης προσώπων προκειμένου να συσταθεί το εθνικό μητρώο υποψήφιων βουλευτών, όπως εγκρίθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Λόγο στην επιλογή των νέων υποψηφίων βουλευτών θα έχουν και τα ενεργά μέλη του κόμματος, οι οποίοι μάλιστα στη πρώτη φάση της επιλογής τους, ο ρόλος θα είναι καθοριστικός. Φυσικά τον τελευταίο λόγο θα έχει ο Πρόεδρος της ΝΔ.

«Στόχος είναι να αναζητηθούν νέα και φρέσκα πρόσωπα σε κάθε περιοχή, άνθρωποι προερχόμενοι από την κοινωνία, την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα και την αγορά, που θα σηματοδοτήσουν τη νέα Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη», αναφέρουν στελέχη που συμμετέχουν στις εν λόγω διεργασίες.