Ανυποχώρητοι οι δανειστές στις δικές τους «κόκκινες» γραμμές!

Το πιο σκληρό τους πρόσωπο δείχνουν οι «θεσμοί» απέναντι στην κυβέρνηση και μένουν ανυποχώρητοι στις δικές τους «κόκκινες γραμμές».

Όπως μετέδωσε η Σοφία Δήμτσα στο MEGA, εξαρτούν, μάλιστα, τον χρόνο επίτευξης οριστικής συμφωνίας με την Αθήνα από το πότε θα υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στις δικές τους θέσεις, δεδομένου ότι το ΔΝΤ δεν υποχωρεί στις απαιτήσεις για το ασφαλιστικό το οποίο συνδέει με το χρέος ενώ και η ΕΚΤ παραμένει ανυποχώρητη στο θέμα των “κόκκινων δανείων”.

Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο επιθυμεί να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση πριν το ορθόδοξο Πάσχα και για τον λόγο αυτό φαίνεται να στρέφεται σε επιβολή νέων χαρατσιών με πρώτο στόχο τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Υπό αυτό το πρίσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συσταθεί ήδη στο υπουργείο των Οικονομικών ειδική επιτροπή που θα μελετήσει την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, αλλά και την επιβολή νέου φόρου στα αυτοκίνητα -ιδίως μικρού και μεσαίου κυβισμού.

Παράλληλα, θα εξεταστεί και η επιβολή νέου φόρου κατανάλωσης στην βενζίνη.

Το νέο μπαράζ φόρων αναμένεται να προκαλέσει νέες εντάσεις και κοινωνική αναταραχή, που κανείς, βέβαια, δεν ξέρει πού θα οδηγήσει ή αν ο κ. Τσίπρας ζητήσει εκ νέου «πολιτική νομιμοποίηση».