Αντιδράσεις για Καμμένο από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Με συνοπτικές διαδικασίες απορρίπτουν κυβερνητικά στελέχη και κόμματα της αντιπολίτευσης τις “ιδέες” Καμμένου περί κύρωσης της συμφωνίας για το Σκοπιανό – μόνο – μέσω δημοψηφίσματος, εκλογών ή αυξημένης πλειοψηφίας (180) στη Βουλή.

Μέσα σε μία ώρα ήρθαν τα “όχι” στην τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για κύρωση της συμφωνίας σχετικά με την επίλυση του Σκοπιανού στη βάση του ονόματος “Βόρεια Μακεδονία”, μέσω αυξημένης πλειοψηφίας (180) στη Βουλή – με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει ότι διαφορετικά πρέπει να γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα.

Βίτσας: Δεν χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία – δεν κάνεις δημοψήφισμα για όνομα άλλης χώρας

Αντίθετος με την διενέργια δημοψηφίσματος για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων η την ψήφιση από την βουλή με αυξημένη πλειοψηφία , όπως ζήτησε ο Πάνος Καμμενος , είναι ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολίτικης Δημήτρης Βίτσας που μίλησε στο ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 247 και στην πρωινή εκπομπή “Βρε Κάλως τους” με τον Αντώνη Φουρλη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Ο κ. Βίτσας αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργου Άμυνας κ. Καμμένου τόνισε:

“Οπως κυρώνονται όλες οι συμφωνίες έτσι θα κυρωθεί και αυτη. Εγω δεν έχω την άποψη ότι χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία δεν είναι από τις περιπτώσεις που προβλέπει το σύνταγμα. Θεωρώ ότι με απλή πλειοψηφία όπως κυρώνονται όλες οι πλειοψηφίες έτσι θα πρέπει να κυρωθεί και αυτη”.

Ακόμη ο κ. Βίτσας επεσήμανε πως σε καμια περίπτωση η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ δεν δημιουργεί τετελεσμένο.

“Δεν έχει συμβεί πότε και αυτή η διαδικασία είναι μια καινούργια διαδικασία όμως είναι σαφώς προσδιορισμένη . Η πόρτα ανοίγει και κλείνει.”

Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή ένωση στέλνουν αυτη την στιγμή μια πρόσκληση. Να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες . Στην συμφωνία- και πρέπει να το αναφέρει αυτό το ΝΑΤΟ είναι ξεκάθαρο – λέει ότι η ένταξη θα ολοκληρωθεί όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Αν από την πλευρά της ΦΥΡΟΜ σταματήσουν αυτές οι διαδικασιες – με βάση το κείμενο που έχει υπογράφει- προβλέπεται ότι όλη η διαδικασία πηγαίνει πίσω.”