Ανέλαβε ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ

Με την απουσία του τέως προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλου ο οποίος δεν εκκλήθη και παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, παρουσίασαν τον κ. Ρόζενμπεργκ στο προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ, με την επισημαίνοντας ότι «η προτεραιότητα της νέας διοίκησης θα είναι να υπάρχει κλίμα καλής συνεργασίας με το επιστημονικό προσωπικό και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού, ώστε να επιτελέσει με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τον πολύ κρίσιμο ρόλο του στη δημόσια Υγείας».

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το «ξήλωμα» του προηγούμενου Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται η νέα διοίκηση να επιδοθεί σε “κυνήγι μαγισσών”, ούτε υπάρχει η πρόθεση συνολικής ενοχοποίησης του προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ για θέματα που ήδη έχει ξεκινήσει διαχειριστικός έλεγχος και για υποθέσεις που έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη».

Ο κ. Ρόζενμπεργκ από την πλευρά του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Κέντρου που όπως είπε λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία τώρα που στην κρίση προστίθεται και η πρόκληση από την παραμονή στη χώρα μας δεκάδων χιλιάδων μεταναστών σε δύσκολες συνθήκες.

Σημειώνεται ότι για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου δεν είχαν ενημερωθεί επισήμως τα μέλη του νέου Δ.Σ., το οποίο άλλωστε θα συγκροτηθεί σε Σώμα το μεσημέρι της Παρασκευής.
Προτεραιότητα της νέας διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πρόληψη γιατρών στις ΜΕΘ, κάτι που αποτέλεσε την αφορμή για την σφοδρή μετωπική σύγκρουση του κ. Πολάκη με τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. του Οργανισμού.