Αναγκαία η μείωση φορολογικής – ασφαλιστικής επιβάρυνσης και η αντιμετώπιση ιδιωτικού χρέους

Η μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης και η επίλυση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους είναι αναγκαία όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος σε ενημερωτική εσπερίδα του επιμελητηρίου με θέμα: “Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών”

Όπως είπε ο κ. Μίχαλος, χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των οφειλών και τη διαχείριση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους. Και σε αυτό το θέμα, πιστεύω ότι βρισκόμαστε αν μη τι άλλο σε καλό δρόμο.
Κυρίως, όμως, χρειαζόμαστε ένα βιώσιμο φορολογικό περιβάλλον. Με λιγότερους φόρους και κίνητρα για τις επιχειρήσεις, ώστε όχι μόνο να παραμείνουν στη ζωή, αλλά και να ορθοποδήσουν. Να μπορέσουν να κάνουν επενδύσεις που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

«Θέλουμε ένα περιβάλλον με χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, για να τονωθεί η ανάπτυξη, η καταγεγραμμένη απασχόληση και αντίστοιχα τα έσοδα των Ταμείων. Για να μπορέσουν οι χιλιάδες ικανοί επιστήμονες επαγγελματίες που διαθέτει σήμερα η χώρα, να παραμείνουν εδώ και να στηρίξουν την ανάκαμψή της» κατέληξε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου.

Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις προσφυγής, σε αυτή, των ελεύθερων επαγγελματιών.

SHARE