Φωτήλας: Eίμαι βέβαιος πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι της ΝΔ

«Eίμαι βέβαιος πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι της ΝΔ», τόνισε ο βουλευτής Αχαίας του Ποταμιού Ιάσωνας Φωτήλας, μιλώντας στο Σκάι. Μια δήλωση που προκάλεσε δυσαρέσκεια στη Σεβαστουπόλεως, όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος. Ο κ. Φωτήλας μαζί με τον Χ. Θεοχάρη είναι δύο βουλευτές που παίρνουν σαφείς αποστάσεις από την πολιτική που χαράσσει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Φωτήλας διατύπωσε την προαναφερθείσα εκτίμηση του επισημαίνοντας επί λέξει: «Το Ποτάμι μπορεί να προσφέρει πολλά και να συγκρατήσει την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Γιατί είμαι βέβαιος πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι της ΝΔ.».

Ο συγκεκριμένος βουλευτής τάσσεται υπερ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, που έρχεται σε αντίθεση με τις επιλογές της ηγεσίας του Ποταμιού. Ο κ. Φωτήλας επισήμανε ότι
δεν έχει νόημα να δημιουργηθεί νέα κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή, γιατί θα έχει βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα διώξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και πρόσθεσε:
«Η κυβέρνηση αυτή ανέδειξε τον Ξηρό σε συγγραφέα και από σήμερα έχουμε τον πολιτισμό της τσουτσουνας. Πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Όλοι μαζί να κηρύξουμε ανένδοτο κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι μόλις χθες ο κ .Θεοδωράκης είχε ταχθεί κατά της διενέργειας πρόωρων εκλογών: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποδεχτεί την αδυναμία του και να αναζητήσει άλλη κυβερνητική λύση», είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Φωτήλας είναι επιφυλακτικός και ως προς τις ζυμώσεις στην κεντροαριστερά. Όπως είπε:
«Εγώ αυτές τις ζυμώσεις δεν τις βλέπω μέσα στην κοινωνία. Δεν βλέπω νέους φρέσκους. Οι μόνοι που ζυμώνουν είναι οι δελφίνοι και οι επίδοξοι αρχηγοί».

Σε αυτούς μάλιστα συμπεριέλαβε και τον νυν πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

«Οι σημερινοί αρχηγοί δεν μπορούν να προχωρήσουν. Θα πρέπει να αυτοαποκλειστούν. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Θεοδωράκης θα δεχτεί να θυσιαστεί», τόνισε.