Αίτνα: Εντυπωσιακό βίντεο και εικόνες από την έκρηξη

Ο ουρανός πάνω από τη Σικελία έγινε κόκκινος ενώ το ηφαίστειο άρχισε τη δραστηριότητά του την περασμένη Τρίτη. Όπως μεταδίδει το Russia Today οι τελευταίες εκρήξεις αποτελούν την πιο σημαντική δραστηριότητα της Αίτνας των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Turi Caggegi που κατέγραψε με την κάμερά του την δραστηριότητα του φαντασμαγορικού φαινομένου δημοσίευσε αποσπάσματα από την έκρηξη στο κανάλι του στο Youtube με τον καπνό να κινείται σε δεκάδες μέτρα στον αέρα όταν η λάβα ξεχύθηκε από τη μέση του.

aitna2

Η δραστηριότητα του ηφαιστείου που έχει ύψος πάνω από 3.000 μέτρα, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη την περασμένη εβδομάδα ενώ ηφαιστειολόγοι από το Ινστιτούτο Εθνικής Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής της Ιταλίας έχουν χαρακτηρίσει την έκρηξη ως «Strombolian».

Τέτοιες εκρήξεις είναι σχετικά ήπιες και αποτελούνται από εκτίναξη λάβας μέχρι μερικές εκατοντάδες μέτρα στον αέρα. Το ηφαίστειο έχει σχεδόν δύο φορές το μέγεθος του Βεζούβιου και παραμένει σε μια κατάσταση σχεδόν συνεχούς δραστηριότητας.

Περιέργως το βουνό μεγαλώνει και μικραίνει καθώς τα χρόνια κυλούν ενώ πρόσφατα μια κινούμενη εικόνα από τη NASA, η οποία καταγράφει τη δραστηριότητα του ηφαιστείου χρησιμοποιώντας κάποιες δορυφορικές εικόνες, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε viral.

Το «θαύμα» της φύσης φαίνεται να… αναπνέει κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας και τα αποτελέσματα φαίνονται στα εντυπωσιακά βίντεο που κυκλοφορούν κατά διαστήματα.
Και αυτή τη φορά, το βίντεο με την έκρηξη του ηφαιστείου μαγνητίζει τα βλέμματα και προσφέρει σπάνιες εικόνες από την δραστηριότητα της φύσης.