Αιτία καθυστέρησης πτήσης… μία “ύποπτη” διαφορική εξίσωση

Ποιος να του το έλεγε ότι θα θεωρούνταν ύποπτος επειδή έλυνε μία εξίσωση λίγο πριν την απογείωση.

Ο λόγος για τον Ιταλό οικονομολόγο Γκούιντο Μέντσιο, ο οποίος είχε την “ατυχία” να κάτσει δίπλα σε μία συνεπιβάτη η οποία θεώρησε ύποπτο το γεγονός ότι ο επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια είχε κέφι να λύσει μία διαφορική εξίσωση λίγο πριν την απογείωση της πτήσης από την Φιλαδέλφια του με προορισμό τον Καναδά, όπου θα έδινε διάλεξη.

Η γυναίκα βλέποντας τον καθηγητή να λύνει την “ύποπτη” εξίσωση πέρασε “διακριτικά” ένα σημείωμα στο πλήρωμα του αεροσκάφους και λίγο μετά ο κ Μέντσιο βρέθηκε να δίνει εξηγήσεις στον πιλότο και έναν ακόμη αξιωματούχο. Ο ίδιος κάνοντας ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, χαρακτήρισε την εμπειρία του αυτή απίστευτη, ωστόσο δεν έχασε το χιούμορ του γελώντας με ό,τι του συνέβη.

Η εν λόγω κυρία αρχικά υποστήριξε ότι αισθανόταν αδιάθετη αλλά τελικά εξέφρασε τις ανησυχίες της για την δραστηριότητα του συνεπιβάτη της και πιο συγκεκριμένα για τις “ακαταλαβίστικες” σημειώσεις του. «Οταν μου έκαναν ερωτήσεις, νόμιζα ότι προσπαθούσαν να μάθουν κάτι για την ασθένειά της. Αντί για αυτό, μου είπαν ότι η γυναίκα ανησυχούσε ότι ήμουν τρομοκράτης, γιατί έγραφα περίεργα πράγματα σε ένα κομμάτι χαρτί», δήλωσε ο οικονομολόγος στο Associated Press.

«Είναι λίγο αστείο. Είναι λίγο ανησυχητικό. Η κυρία με κοίταξε, κοίταξε τη μυστηριώδη φόρμουλα που έγραφα και κατέληξε ότι δεν είχα καλές προθέσεις. Εξαιτίας αυτού, καθυστέρησε ολόκληρη πτήση», έγραψε ο καθηγητής.

Η American Airlines, της οποίας ο τοπικός εταίρος Air Wisconsin είχε αναλάβει την πτήση, ανακοίνωσε ότι το πλήρωμα ακολούθησε το πρωτόκολλο για να φροντίσει μία επιβάτη που δεν αισθανόταν καλά και στη συνέχεια να ερευνήσει τις καταγγελίες της οι οποίες αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αξιόπιστες.

Όσο για την κυρία που προκάλεσε όλον αυτόν τον πανικό, μπήκε σε πτήση που αναχώρησε αργότερα.