Avicii-2 νεκροψίες στο σώμα του άτυχου καλλιτέχνη

Ο θάνατος του μουσικού παραγωγού Tim Bergling, γνωστού ως Avicii, δεν συνδέεται με εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με τις αρχές του Ομάν.

Δύο διαφορετικές νεκροψίες πραγματοποιήθηκαν στη σορό του Σουηδού καλλιτέχνη την Παρασκευή και το Σάββατο και σε πρώτη φάση οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχει υποψία για εγκληματική ενέργεια που να οδήγησε στον θάνατό του», σύμφωνα με πηγή από τις αστυνομικές αρχές που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Εκτιμάται, πως μόλις ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις θα υπάρξει περισσότερη πληροφόρηση.

Ωστόσο, δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την επίσημη αιτία θανάτου και αυτό προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά μεταξύ των φανς, που ακόμη θρηνούν την απώλεια του δημοφιλούς μουσικού.

Ο Avicii βρέθηκε νεκρός στο Ομάν, την Παρασκευή το πρωί. Ο αδελφός του είναι στην πόλη της Μέσης Ανατολής από χθες αναζητώντας απαντήσεις, ενώ οι μάνατζερς του Avicii δεν έχουν προβεί σε άλλες ανακοινώσεις. H σορός του αναμένεται να μεταφερθεί στη Σουηδία αυτή την εβδομάδα και θα γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για την κηδεία του.

Ωστόσο, εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορεί μια φωτογραφία που προκαλεί συζητήσεις καθώς δείχνει τον dj μια ημέρα πριν τον θάνατό του να είναι με φίλους σε μια βάρκα και να κρατά στο χέρι ένα ποτήρι με ποτό. Δεν είναι σίγουρο πως το ποτό περιέχει αλκοόλ και ο Avicii δείχνει χαρούμενος και υγιής στη φωτογραφία, που είναι τραβηγμένη στην πόλη Μουσκάτ, σε τοποθεσία κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Ο Avicii είχε δηλώσει ότι σταμάτησε να πίνει λόγω παγκρεατίτιδας και ότι ακολουθούσε έναν νηφάλιο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Τα προβλήματα με την υγεία του ήταν γνωστά καθώς είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις του ήδη από το 2016. Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2012, όταν νοσηλεύθηκε στη Νέα Υόρκη με οξεία παγκρεατίτιδα, μια παρενέργεια της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Το 2014 υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση απομάκρυνσης χοληδόχου κύστης ενώ έπρεπε να αφαιρέσει τη σκωληκοειδή του απόφυση. Έξι μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο Avicii συνέχισε να υποφέρει από προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να ακυρώσει όλες τις επικείμενες παραστάσεις του.

Χιλιάδες θαυμαστές του συγκεντρώθηκαν χθες στο κέντρο της Στοκχόλμης για να αποτίσουν τιμή στον αγαπημένο τους dj. Η Sergels torg – η πιο κεντρική δημόσια πλατεία στη Στοκχόλμη, την πόλη όπου γεννήθηκε ο μουσικός, γέμισε κόσμο και πλημμύρισε με τη μουσική του. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή, πριν η μουσική του Avicii ακουστεί από τα μεγάφωνα και ο κόσμος αρχίσει να χορεύει και να τραγουδά.